Kuaförlere kapatma kararı çalışanları damat ve gelinleri kızdırdı!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğu dün itibarıyla berberlerde uygulanmaya başlandı. Bu düzenleme, gelecek haftadan itibaren kuaförler için de pazar günleri hizmet verilmemesini öngörüyor.

Kuaförlere kapatma kararı çalışanları damat ve gelinleri kızdırdı!
Yayınlama: 08.07.2024
Düzenleme: 08.07.2024 09:51
A+
A-

Bu karara en yoğun tepki gelin ve damatlardan geldi. Düğün ve etkinliklerin en sık yapıldığı pazar günleri kuaförlerin kapalı olacağı haberi, düğün hazırlığındaki çiftleri endişelendirdi. Kuaförler Derneği Başkanı Sabit Akkaya, Show Haber’e yaptığı açıklamada, “Neden pazar günü? Haftanın ölü günü olan pazartesi günü yapsınlar” diyerek karara tepki gösterdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan anket sonucunda, berber ve kuaförlerin kapalı olacağı gün olarak pazar günü belirlendi. Bu karar, esnafın yanı sıra, düğün ve etkinliklerin en yoğun gerçekleştiği pazar günleri nedeniyle gelin ve damatları da olumsuz etkiledi.

Damatlar düğünlerinden bir gün önce randevu almak zorunda kalırken, gelinler düğün öncesi saç ve makyaj hazırlıklarını nasıl yapacakları konusunda büyük endişe yaşıyor. Gelinler, pazar günleri kuaförlerin kapalı olması nedeniyle düğün hazırlıklarını yeniden planlamak zorunda kalacak.

Bu düzenlemenin yaratacağı olumsuz etkiler üzerine esnaf ve vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı’ndan alternatif bir çözüm bekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.