Tosyalı Holding, Baştuğ Metalurji’yi devralmaktan vazgeçti

Türkiye’nin önde gelen demir-çelik firmalarından Tosyalı Holding, Baştuğ Metalurji’yi devralma sürecini karşılıklı mutabakatla sona erdirdiğini açıkladı.

Tosyalı Holding, Baştuğ Metalurji’yi devralmaktan vazgeçti
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve yıllık cirosu 1 milyar doları aşan Baştuğ Metalurji, 145 bin metrekare kapalı alana ve toplamda 700 bin metrekarelik bir üretim tesisine sahip. Daha önce, Tosyalı Holding ve Baştuğ Metalurji arasında prensipte bir anlaşma sağlandığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Tosyalı Holding’den resmi açıklama

Tosyalı Holding’in resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2 Temmuz 2024 tarihli basın duyurumuzda, Osmaniye’de faaliyet gösteren Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. ve Hatay Dörtyol’da faaliyetlerini sürdüren Baştuğ Çelik Sanayi A.Ş. şirketlerinin hisseleri ve tüm varlıklarının Tosyalı tarafından devralınması hususunda prensipte anlaşıldığı ve sürecin başlatıldığı paylaşılmıştı. Ancak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda hisselerin devralınma süreci karşılıklı mutabakat ile sonlandırılmıştır. Bu aşamada, söz konusu şirketlerin devir alınmamasına karar verilmiş olup, ilgili şirketler ile ilişiğimizin olmadığını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.