Popüler Twitch yayıncısı, kendi kurduğu şirketten kovuldu!

Twitch dünyasının en tanınmış isimlerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl gizemli bir şekilde platformdan kalıcı olarak yasaklanan Dr. Disrespect, şimdi de kurucusu olduğu oyun şirketinden kovuldu. Şirket, ünlü yayıncının kovulmasına ilişkin resmi bir açıklama yayınladı.

Popüler Twitch yayıncısı, kendi kurduğu şirketten kovuldu!
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Twitch ve yayıncılık dünyasının en bilindik simalarından biri olan Dr. Disrespect, zor günler geçirmeye devam ediyor.

Yayıncılığın bugünkü noktaya gelmesinde büyük pay sahibi olan ünlü fenomen, şimdi de kendi kurduğu şirketten uzaklaştırıldı.

Her şey Dr. Disrespect’in geçtiğimiz yıl aniden Twitch’ten kalıcı olarak banlanmasıyla başladı.

Yayıncı, bu yasağa sebep olacak hiçbir şey yapmadığını savunarak uzun bir dava sürecine girişti ve Twitch ile adli makamlarda uzun süreli bir savaşa başladı.

Geçtiğimiz hafta eski bir Twitch çalışanı, Dr. Disrespect’in Twitch’ten banlanma sebebinin 18 yaş altındaki bir takipçisine uygunsuz mesajlar atması olduğunu iddia etti.

Bu iddiaların ardından Dr. Disrespect, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak suçlamaların asılsız olduğunu belirtti.

Gün içerisinde, Dr. Disrespect’in kurucu üyelerinden olduğu oyun stüdyosu Midnight Society, yaptığı açıklamayla ünlü yayıncıyla yollarını ayırdığını duyurdu.

Şirket, 55 farklı geliştiricinin çalıştığı bir aile olduklarını ve topluluk adına onurlu bir karar almaları gerektiğini vurguladı. Masumiyet karinesine inandıklarını, taraflarla konuştuklarını belirten stüdyo yetkilileri, prensip ve standartlarını korumak adına bu kararı aldıklarını ifade etti.

Bu ayrılıktan sonra Dr. Disrespect cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

Firmanın uzun süredir geliştirdiği Deadrop isimli oyunun geleceği de belirsizliğini koruyor.

Peki sizler bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.