Aralıklı oruç, diyabet ilaçlarından daha etkili!

Diyabet hastalarına müjde. Bilim dünyası şeker hastalığında ilaçlardan çok daha etkili bir yolun olduğunu buldu: Aralıklı oruç! İşte son araştırmanın sonuçları…

Aralıklı oruç, diyabet ilaçlarından daha etkili!
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

Aralıklı oruç, diyabet hastalarının tedavisinde ilaçlardan çok daha iyi sonuç veriyor. Çin’deki Pekin Hastanesi’ndeki bilim adamlarının liderliğindeki bir ekip, üç gruba ayrılan 400’den fazla hastayı incelemeye aldı.

Bir gruba diyabet ilacı verildi, diğer bir gruba başka bir diyabet ilacı verildi ve üçüncü denek grubuna ise aralıklı oruç  5:2 diyeti uygulandı.

5:2 grubundaki katılımcılar, haftada iki gün, kadınlar için günlük 500 kalori ve erkekler için 600 kalorilik düşük enerjili bir ikame öğünü tükettiler.

Geriye kalan beş günde ise kahvaltı ve öğle yemeğini kendileri seçtiler ancak akşam yemeğinde düşük kalorili öğünleri tercih ettiler.

Ayrıca tedavi süresi boyunca kalori alımlarını izlemeleri teşvik edildi.

Analiz, 5:2 grubundakilerin, her iki ilacı da alanlara kıyasla 16 haftada daha iyi kan şekeri düzeylerine ulaştığını ortaya çıkardı.

Bu grup aynı zamanda diğer iki gruptan çok daha fazla kilo kaybetti. İlk gruptakiler 5,5 kg, ikinci gruptakiler 5,8 kg kilo kaybederken, aralıklı oruç uygulanan grup ortalama 9,7 kg kilo verdi.

Jama Network Open dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, 5:2 öğün değiştirme yaklaşımı, tip 2 diyabetli hastalar için antidiyabetik ilaçlar yerine etkili bir başlangıç ​​yaşam tarzı müdahalesi olarak hizmet edebilir.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.