Bu bitkiyi toplayanlara 387 bin 141 TL ceza!

Jandarma ekipleri tarafından yapılan yol devriyesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, toplanması yasak olan bitkilerin ele geçirilmesi neticesinde ağır para cezası uygulandı. İşte detaylar…

Bu bitkiyi toplayanlara 387 bin 141 TL ceza!
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Merkez Şefliği ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan yol devriyesi esnasında doğadan toplanması yasak olan salep soğanı yüklü bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada, 86 kilogram salep bitkisi soğanı ele geçirildi.

Endemik bitki türleri arasında yer alan ve doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan şahıslara 387 bin 141 TL para cezası kesildi.

Ele geçirilen salep soğanlar, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı Anabilim Dalı Doç. Dr. Arzu Çığ’a, tekrar toprağa ekilmek üzere teslim edildi.

Öte yandan Elazığ’da jandarma ile DKMP ekipleri tarafından 15 günde yapılan doğa koruma ve kontrol faaliyetlerinde, doğadan salep toplayarak biyoçeşitliliğe zarar veren 8 kişi tespit edildi.

Yapılan çalışmada topladıkları 130 kilogram salep bitkisine el konuldu. Salep bitkisi, Elazığ DKMP Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınırken, 8 kişiye ‘biyoçeşitliliği Tahrip Etme’ suçundan 3 milyon 100 bin TL idari para cezası uygulandı. Ele geçirilen salep soğanları ekipler tarafından tekrar doğaya kazandırıldı. Kontrol faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.