ALJ Finans ticari kredilerde müşterilere avantajlar sunuyor: Hedef ilk 6 ayda bütçeyi yakalamak

ALJ Finans CEO’su Volkan Döşoğlu, yaptığı açıklamada, şirketin ticari kredilerde müşterilerine sunduğu avantajları ve sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

ALJ Finans ticari kredilerde müşterilere avantajlar sunuyor: Hedef ilk 6 ayda bütçeyi yakalamak
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

ALJ Finans CEO’su Volkan Döşoğlu, yaptığı açıklamada, şirketin ticari kredilerde müşterilerine sunduğu avantajları ve sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ticari kredi segmentinde artış

Döşoğlu, binek araçlarda bireysel müşteriler için uygulanan sınırlandırmalar dışında ticari segmentte önemli bir hareketlilik olduğunu belirtti. Özellikle yerli üretimi desteklemek amacıyla onay ve kredilendirme oranlarını artırdıklarını ifade eden Döşoğlu, toplam taşıt kredi hacminin yaklaşık 380 milyar liraya ulaştığını ve bunun 285 milyar lirasının, yani %75’inin ticari segmentteki müşterilere verilen kredilerden oluştuğunu kaydetti.

Döşoğlu, “Ticari segmentte kredi kullandırım oranında artış gözlemliyoruz. 2024 yılının ilk çeyreğinde filo pazarı da büyümeye devam etti. Filo müşterilerinin en önemli konusunun şu an krediye ulaşmak olduğunu biliyoruz. Özellikle KOBİ’lerin bu alanda daha sınırlı imkanları var ve piyasa gelişmelerinden doğrudan etkileniyorlar. Filo kiralama sektöründe sürdürülebilirliğin temel taşının krediye ulaşmak olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Bireysel ve ticari müşteri dağılımı

ALJ Finans’ın 2023 yılına kadar bireysel müşteri ağırlığının %85’lere kadar çıktığını, ancak 2023 son çeyreğinde müşteri dağılımının kademeli olarak ticari kredi segmentine kaydığını belirten Döşoğlu, güncel olarak ticari kredi ağırlığının %50’nin üzerine çıktığını ifade etti. Döşoğlu, 2024’ün ilk çeyreğinde otomotiv sektöründeki talep artışı ve tüketicinin araca rahat ulaşabilmesi nedeniyle piyasadaki hareketliliğe dikkat çekti.

Döşoğlu, araç fiyatlarındaki artışla doğru orantılı olarak bireysel kredilerdeki kredilendirme kademelerinin artmamasının piyasadaki talebi zorladığını söyledi. İlk 6 ayda bütçelenen rakamlara ulaşabileceklerini ve yılın son çeyreğinde de sektörde bir hareketlenme beklediklerini ifade etti.

Vergi levhalı ve tüzel müşterilerin genellikle 24 ay vadeyi tercih ettiğini belirten Döşoğlu, 1 milyon lira ile 1.5 milyon lira aralığında kredi miktarı talebinde bulunulduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Döşoğlu, ALJ Finans’ın dinamik otomotiv sektörüne ayak uydurmak için süreçlerini dijitalleştirdiğini ve kredi değerlendirme süreçlerini otomatize ederek ihtiyaç sahiplerine hızlı hizmet sunduğunu söyledi. Şirketin yeni araç kredisi dışında 2.el araç kredisi taleplerini de karşıladığını belirten Döşoğlu, tüketicilerin talep ettiği araca güvenle ulaşmalarını sağlamak için tüm kontrol noktalarını titizlikle denetlediklerini ifade etti.

ALJ Finans, çözüm ortağı olduğu anlaşmalı satıcılara stok finansmanı ürünü sunarak ve 2.el araç kaynaklarına ulaşmaları için tedarik kanallarıyla iş birliği yaparak işlerini büyütmelerini de destekliyor

Kaynak: ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.