Adana ekonomisinin kalbi ; AOSB

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), uluslararası standartlarda alt ve üst yapıya sahip olmasıyla yatırımcılar tarafından tercih edilen bir bölge konumunda. Son yıllarda alt yapı ve üst yapı yatırımlarına hız veren AOSB, genişleme çalışmalarıyla da yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Adana ekonomisinin kalbi ; AOSB
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sütcü, bölgede tamamlanmış alt ve üst yapısına sahip parseller için birçok sanayicinin sıra beklediğini belirtti. Ayrıca, yatırımcı taleplerini karşılamak amacıyla 6 milyon metrekarelik ek alanı ön tahsis yoluyla açtıklarını ifade etti. Sütcü, bu alanın 2 yıl içinde tamamlanarak 4 milyon metrekare yatırım arazisi ve 2 milyon metrekare yol, yeşil alan gibi bölümlerden oluşacağını ve bu alanların 3 milyon metrekaresinin ön tahsisle sanayicilere tahsis edildiğini açıkladı. Bu adımın, uluslararası büyük firmaların da aralarında bulunduğu geniş bir yatırımcı kitlesine hizmet ettiğini vurguladı.

AOSB’nin genişleme planlarının sadece 6 milyon metrekareyle sınırlı kalmayacağını belirten Sütcü, ileriye dönük 35 milyon metrekarelik bir genişleme için resmi prosedürlerin başladığını aktardı. Böylece Adana OSB’nin toplam alanının 60 – 70 milyon metrekareye çıkabileceğini ve Türkiye’nin en büyük OSB alanlarından biri olabileceğini söyledi.

AOSB’nin uluslararası standartlara sahip olduğunu vurgulayan Sütcü, bölgenin sunduğu altyapı ve üstyapı olanaklarıyla dünya genelindeki sanayicilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirtti. AOSB’de faaliyet gösteren yaklaşık 30 yabancı sermayeli firma bulunduğunu ve bölgenin Avrupa ve Amerika’dan gelen yatırımcılar için uygun bir seçenek olduğunu sözlerine ekledi.

Bunların yanı sıra, AOSB yönetimi olarak sürdürülebilir ve işlevsel bir OSB oluşturma hedefinde olduklarını dile getiren Sütcü, bölgede sağlık hizmetlerinden eğitime kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunduklarını ifade etti. AOSB’nin, sanayicilerin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak yeni projeler geliştirdiğini ve altyapı yatırımlarının bu yılki bütçesinin en az 1 milyar lira olduğunu belirtti.

Sütcü, sanayicilerin karşılaştığı finansman sorunlarına da değinerek, yüksek faiz oranlarının ve artan maliyetlerin özellikle döviz bazında yapılan ihracatlarda rekabet gücünü olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.