Meteoroloji 6 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Haziran Cuma günü için Türkiye genelinde hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Denizli’nin güneyi, Muğla’nın iç kesimleri ve Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 6 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz’de güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde ise yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Özellikle Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar etkisi görüleceğinden dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.