Dolar ve Euro fiyatı ne kadar oldu? 21 Haziran Cuma Euro ve Dolar fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı tatili bankalar ve Borsa İstanbul için sona erdi ve vatandaşlar haftanın son günü olan 21 Haziran Cuma günü dolar ve Euro fiyatlarını araştırıyor. Son dönemdeki kur artışı nedeniyle döviz kurlarındaki hareketlilik daha çok merak konusu oluyor. Ekonomi yazarlarının da gündemindeki döviz hareketliliği, haftanın son günü itibarıyla nasıl bir seyir izliyor? İşte dolar ve Euro’daki son durum.

Dolar ve Euro fiyatı ne kadar oldu? 21 Haziran Cuma Euro ve Dolar fiyatları ne kadar oldu?
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Kurban Bayramı tatili kamu kesimi için devam ederken, bankalar ve Borsa İstanbul dün itibarıyla işlemlere başladı. Döviz kurları, parasını enflasyona karşı dövizde korumaya çalışan vatandaşlardan ithalat-ihracatçılara, yatırımcılardan genel kamuoyuna kadar geniş bir kesim tarafından yakından takip ediliyor.

Bugün haftanın son günü, 21 Haziran Cuma. Bayramlardan önce genelde düşme eğiliminde olan döviz kurları, bu bayram öncesi dikkat çeken bir yükseliş ivmesi kazandı. Ekonomi yazarlarına göre bu artışın nedenlerinden biri, Citigroup’un bayram tatili öncesi TL alım tavsiyesini kapatması.

Ekonomi yazarı Mahfi Eğilmez, dolar kurundaki yükselişle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Eğilmez, dolar kurunun neden yükseldiğini ve bu kez tam tersine bir durumun yaşandığını analiz etti.

Güncel Dolar ve Euro Fiyatları (21 Haziran 2024)

  • Dolar Kuru:
    • Alış: 32,8466 TL
    • Satış: 32,8551 TL
  • Euro Kuru:
    • Alış: 35,2353 TL
    • Satış: 35,2621 TL

Bayram tatili sonrası dolar ve Euro kurlarındaki bu hareketlilik, döviz piyasalarının ne yönde şekilleneceğine dair önemli ipuçları sunuyor. Türkiye’de döviz kuru, geniş bir kitle tarafından anlık olarak takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.