Benzin ve motorine zam geliyor!

21 Haziran Cuma gününden itibaren benzin ve motorin fiyatlarına 1 lira 30 kuruş zam yapılması bekleniyor. Şu an İstanbul’da motorin litre fiyatı 40,67 TL iken benzinin litresi 40,30 TL olarak satılıyor.

Benzin ve motorine zam geliyor!
Yayınlama: 19.06.2024
Düzenleme: 19.06.2024 11:21
A+
A-

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’de gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance and Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi ile belirleniyor. Bu hesaplamalar sonucunda gümrüksüz rafineri fiyatı elde ediliyor ve buna ÖTV ve EPDK payları eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler, uluslararası piyasalardaki döviz kuru ve brent petrol fiyatındaki dalgalanmalardan önemli ölçüde etkileniyor. Bu nedenle fiyatlar düzenli olarak güncelleniyor ve bu değişiklikler ülke genelindeki benzin istasyonlarında yansıtılıyor.

21 Haziran itibarıyla beklenen zam ile birlikte, vatandaşlar akaryakıt kullanım maliyetlerinde artış yaşayacakları için bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.