Kamu alanlarında kurban kesmeye para cezası uygulanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenlemeyle, parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri, meydanlar gibi halka açık alanlarda kurban satışı ve kesimi yapanlar ile uygun olmayan yerlerde kesim yapanlara 4 bin 810 lira ceza kesilecek.

Kamu alanlarında kurban kesmeye para cezası uygulanacak
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine karşı tedbirlerini artırdı. Parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri, meydanlar gibi halka açık alanlarda ve uygun olmayan yerlerde kurban satışı ve kesimi yapanlar ile gerekli önlemleri almayanlara Çevre Kanunu’nun 20. maddesi uyarınca 4 bin 810 lira ceza uygulanacak.

Kurban kesim yerlerinde gereken yasaklara uymayan ve atıkları çevreye bırakan tesislere 464 bin 585 lira, konutlarda bu fiili gerçekleştirenler için ise 11 bin 540 lira ceza kesilecek.

Kurban kesimi sonucunda oluşan atıkların yönetimi için önlemler alındı. Atıklar, sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara konacak; torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde doldurulacak. Torbalar iyice kapatılarak bağlanacak ve Kurban Bayramı boyunca düzenli hizmet sunan belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek.

Ayrıca, hayvan pazarları ve geçici kurban satış ve kesim yerleri, bayram sonuna kadar 24 saat esasıyla hizmet verecek. Bu alanlar, Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulu ve Kurban Hizmetleri Komisyonu üyesi kurumlar ile kolluk kuvvetleri tarafından sürekli denetlenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.