Spotify’dan yüksek kaliteli ses ve özel çalma listeleri gibi yeni özellikler geliyor

Spotify, uzun süredir dünya çapında en çok kullanılan müzik ve podcast uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Şimdi ise Spotify, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla yüksek kaliteli ses gibi yeni özelliklerini tanıtmaya hazırlanıyor.

Spotify’dan yüksek kaliteli ses ve özel çalma listeleri gibi yeni özellikler geliyor
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Bloomberg’in raporlarına göre Spotify, yüksek kaliteli ses deneyimi sunan yeni bir premium eklenti üzerinde çalışmalara başladı. Bu eklenti, kullanıcılara yüksek çözünürlüklü sesin yanı sıra çalma listeleri oluşturma ve müzik kütüphanelerini yönetme imkanı da sağlayacak. Kullanıcıların HiFi ses seviyesini mevcut planlarına ekleyebilecekleri duyuruldu ve eğer bu hizmet Spotify Premium planına eklenirse, 5 dolarlık ekstra bir ücrete mal olacağı belirtiliyor. Ancak farklı bir premium planı olarak sunulması da uzun süredir gündemde.

Spotify, Amerika’da yapılan yeni zamla birlikte abonelik fiyatının 11.99 dolara yükseleceğini ve bu değişikliğin önümüzdeki ay başlayacağını duyurdu. Türkiye’de ise Ocak ayında yapılan zamlarla birlikte Spotify Premium bireysel planının ₺59.99, öğrenci planının ise ₺32.99 olacağı açıklandı.

Yeni eklentinin yurt dışında 16.99 dolarlık bir fiyatla kullanıcıyla buluşacağı söylenirken, Türkiye için henüz bir fiyat politikasının belirlenmediği belirtiliyor. Bu yeni özellikle birlikte, kullanıcılara belirli etkinlikler, tarihler ve yılın belirli zamanları için özel çalma listeleri oluşturma seçeneğinin de sunulması düşünülüyor.

Spotify, ilk olarak HiFi ses özelliğinin 2021’de kullanıcıyla buluşacağını açıklamış olsa da, bu hizmetin henüz gerçekleşmemesi nedeniyle yıllardır bu katman üzerinde çalıştığına dair yeni söylentiler ortaya atıldı. Geçen yıl Spotify uygulaması incelendiğinde bulunan kodlar, yeni planın 24-bit kayıpsız ses, yapay zeka ile çalma listeleri oluşturma ve çalma listesindeki şarkıları ruh haline göre filtreleme gibi özellikleri kullanıcıyla buluşturabileceğini de ortaya koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.