Yağlı, kuru, hassas… Cilt tipine uygun bakım önerileri burada!

Temiz, bakımlı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak nerdeyse tüm kadınların amaçları arasında yer alıyor. Pırıl pırıl cildin ilk şartı ise cilt tipinize uygun bakım önerilerinde gizli…

Yağlı, kuru, hassas… Cilt tipine uygun bakım önerileri burada!
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 10.06.2024 13:19
A+
A-

Cilt bakımı nasıl olmalı? Cilt tiplerine göre bakım nasıl yapılmalı? Kadınların aklındaki sorulara yanıtları bulduk. İşte 4 cilt tipine uygun bakım önerileri…

1- Yağlı ciltler için yapılacaklar

Yağlı cilt tipleri, sivilce ve akne oluşumuna en yatkın olanlardır. Bundan dolayı uygulanan en ufak yanlış bir bakım veya aksatılan rutin bakımlar çok çabuk sivilce ve siyah nokta oluşuma neden olabilmektedir. Gün içerisinde özellikle yüzde çok fazla yağ birikimi olacağından su ile temizlemek önemlidir. Yağlı ve nemli fondöten, krem kullanımı sivilce oluşumuna yol açacaktır. Daha soft kremler ve kozmetik ürünler daha yararlı olur. Uygun tonik kullanımı sağlanabilir. Saçlar, yüz ve çevresinden olduğunca uzak tutulmalıdır.

2- Kuru ciltli olanlar ne yapmalı?

Kuru cilt tipleri için ise en büyük sorunların arasında kuruluktan dolayı kabuklanma ve dökülmeler görülür. Nem oranı düşük daha soft krem ve kozmetik ürünlerin kullanması özellikle yüzde kusurlu bir görüntü oluşumuna neden olacaktır. Yüzü nemli tutmak oldukça önemlidir. Her cilt tipinde olduğu gibi güneşe kuru ciltlerinde maruz kalması zararlı olacaktır. Bu durumlara ek olarak aşırı sıcak su ile temas etmek daha kuru bir cilde yol açabileceğinden ılık su ile yüz ve vücut yıkanması önerilir.

3- Hassas ciltler için nem önemli

Yanlış bir peeling, yanlış bir tonik veya yanlış seçilen bir cihazlı cilt bakımı hassas ciltler için kalıcı cilt problemlerine yol açabilir. Hatta cildi hemen tahriş ederek kalıcı izlere yol açabilir. Bundan dolayı seçilen medikal yöntem ya da kozmetik, bitkisel ürün bir uzman tarafından önerilmelidir. Vitamin ve mineral içerikli ürünlerin kullanılması önerilir. Cildi nemli tutmak önemlidir. Güneş koruyucular vazgeçilmezdir.

4- Yıpranmış ciltler için tedavi gerekli

Yıpranmış ciltler için kozmetik ve bitkisel bakımlardan ziyade uzman bir dermatoloğun önerdiği medikal tedavi yöntemleri daha sağlıklı olacaktır. Burada yıpranmaya neden olan ana etken tespit edilerek tedavi yöntemi belirlenmelidir. Son yıllarda evde uygulanan kahve, limon kürü veya ballı ceviz kürü yerine daha kalıcı kesin çözümler değerlendirilmelidir.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.