Emekli maaşlarına ve asgari ücrete ara zam var mı? AK Parti kampında…

Hükümet, 31 Mart seçimlerinde de etkisi görülen hayat pahalılığına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürürken, maaşlarına zam bekleyen asgari ücretli ve emeklilere kötü haber geldi.

Emekli maaşlarına ve asgari ücrete ara zam var mı? AK Parti kampında…
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Ankara kulislerine düşen iddialara göre, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında emeklilere ek zam ve asgari ücrete ara zam yapılmaması konusunda karar alındı.

AK Parti’nin Kızılcahamam kampından, ekonomide popülizmden uzak, gerçekçi bir politika uygulanması kararı çıktı. Geçmişte EYT gibi seçim öncesi yapılan popülist düzenlemelerden uzak durulacak. Önümüzdeki dönemde yapısal reformları da içeren düzenlemelerde gerçekçi bir yaklaşımla hareket edilecek, etki analizleri yapılarak adımlar atılacak.

Kamp sırasında muhalefetin asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili vaatlerinin gerçekçi bulunmadığı ve bu vaatlerin AK Parti’nin gündeminde olmadığı ifade edildi. Ekonomim gazetesine göre, temmuz ayında ne asgari ücrette ne de emekli aylıklarında bir artış planlanıyor.

AK Parti, enflasyonu tek haneye indirmeyi öncelikli hedef olarak belirledi ve bu hedefe ulaşmadan seçime gidilmeyeceği görüşü hakim. Mali tedbirlerin de masaya yatırıldığı kampta, büyük şirketlerin vergi adaletini zedeleyen yetersiz vergi ödemelerine yönelik adımlar atılması planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.