Japonya’da 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 5 bina yıkıldı

Japonya’nın batısındaki İşikawa eyaletinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Noto Yarımadası’nda bulunan Wajima kentinde 5 bina çöktü. Bölgedeki nükleer santrallerde herhangi bir anormallik tespit edilmedi.

Japonya’da 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 5 bina yıkıldı
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-

Japonya Meteoroloji Ajansı’nın (JMA) açıklamasına göre, depremin merkezi İşikawa’nın Noto Yarımadası’nın kuzeydoğusundaki Suzu kenti olarak belirlendi. Ajans, depremin büyüklüğünü başlangıçta 5,9 olarak duyurmuş, ardından 6 olarak güncellemiştir.

Deprem, yerel saatle 06.31’de 10 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapılmadı. Aynı bölgede yerel saatle 06.40’ta 4,8 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı kaydedildi.

İşikawa Eyalet Valiliği’ne göre, depremler sonucu Noto Yarımadası’ndaki Wajima kentinde 5 bina çöktü. Yerel yetkililer, depremlerde can kaybı olmadığını bildirdi. Sarsıntılar, İşikawa genelinde ve çevre eyaletler olan Fukui ve Niigata’da da hissedildi.

JMA, bölgede artçı sarsıntıların bir hafta boyunca sürebileceği uyarısında bulundu. İşikawa’daki Şika Nükleer Santrali ile Niigata’daki Kaşiwazaki-Kariwa Nükleer Santrali’nde herhangi bir anormallik tespit edilmedi. East Japan Railway, depremler nedeniyle Hokuriku ve Joetsu hızlı tren hatlarında geçici durdurmalar yaşandığını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.