İş yerinde ne kadar stresli olduğunuzu anlatmayı bırakın!

İş yerinde ne kadar stresli olduğunuzu anlatıp durmak üzerinizdeki yükü hafifletmenize yardımcı olabilir. Ancak yeni bir araştırmaya göre, eğer sık ​​sık ‘stresle övünme’ eğiliminde olanların işyerinde daha yalnız olduklarını gösterdi.

İş yerinde ne kadar stresli olduğunuzu anlatmayı bırakın!
Yayınlama: 03.06.2024
Düzenleme: 03.06.2024 10:10
A+
A-

İşyerinde ne kadar stresli olduğunuzu anlatmak yani stresle övünmek geri tepebilir! ABD’deki uzmanlara göre, çok fazla stres altında olduklarından şikayet eden çalışanlar, işyerinde daha az yetkin ve daha az sevimli olarak algılanıyor.

Araştırmalar biraz stresin sizin için iyi olabileceğini öne sürse de , yüksek stres düzeyleri zihinsel sağlık sorunları, yüksek tansiyon, sindirim sorunları ve çok daha fazlasıyla ilişkilendirilmiştir.

Yeni çalışma, Georgia Üniversitesi Terry İşletme Fakültesi’ndeki psikologlar tarafından yürütüldü ve Personel Psikolojisi’nde yayınlandı .

Başyazar Profesör Jessica Rodell, “Bu hepimizin gördüğü bir davranış ve bir noktada hepimiz suçlu olabiliriz. İnsanların bunu neden yaptığını merak ettiğimde, belki de yeterince iyi olduğumuzu kanıtlamak istediğimiz için stresimiz hakkında konuştuğumuzu düşündüm. Bunun sıklıkla geri teptiğini öğrendik. İnsanlar meslektaşlarına daha iyi görünmelerini sağlayacağını düşündükleri bu şeyi yaparak kendilerine zarar veriyorlar” dedi.

2 aşamalı araştırma

Profesör Rodell ve meslektaşları, konferanstan yeni dönen hayali iş arkadaşlarının ifadelerini karşılaştıran 360 katılımcının katıldığı bir ilk anketle başlayarak, çalışmalarını iki aşamada gerçekleştirdiler.

Ankette, stresle övünen varsayımsal bir meslektaş, konferansı ‘sadece bir şey daha var ve zaten maksimum strese maruz kaldım’ olarak tanımladı ve ‘altında olduğum stres hakkında hiçbir fikriniz yok’ diye ekledi.

Katılımcılar, bu kişiyi, konferansın ne kadar harika olduğundan bahseden ve aynı zamanda stresli ancak bu konuda sesini daha az duyuran birine göre önemli ölçüde daha az sevimli ve daha az yetkin olarak değerlendirdiler.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.