Macron’dan Filistin’i tanımak için tek şart! Gerekli reformlar yapılsa tanırız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, gerekli reformları yapması halinde Fransa’nın Filistin’i tanıyabileceğini ifade etti.

Macron’dan Filistin’i tanımak için tek şart! Gerekli reformlar yapılsa tanırız
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un Abbas’a Fransa’nın Filistinliler ve İsrailliler için “ortak bir vizyon” ve “güvenlik garantileri” oluşturma taahhüdünde bulunduğu belirtildi.

Macron’un Abbas’a, Fransa’nın Filistinliler ve İsrailliler için güvenlik garantileri ve ortak bir vizyon oluşturma taahhüdünü dile getirdiği açıklandı. Macron, Filistin’in tanınmasının bölgesel bir sürecin parçası olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Macron, önceki gün yaptığı açıklamada, Filistin’in Fransa tarafından tanınmasının “tabu olmadığını” ve “bir Filistin Devleti’ni tanımaya tamamen hazır olduğunu” söylemişti. Filistin’in tanınmasının İsrail’in ve bölge devletlerinin dahil olduğu bir sürecin parçası olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Macron, duygusal bir yaklaşımla tanıma yapmayacağını ifade etmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.