Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde yarın son gün!

Konut, bina, arsa ve iş yeri sahipleri için emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde süre yarın doluyor. Gayrimenkul sahipleri, ödemelerini yüz yüze ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde yarın son gün!
Yayınlama: 30.05.2024
Düzenleme: 30.05.2024 09:17
A+
A-

Türkiye genelinde, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkullere sahip olanlar emlak vergisini ödemekle yükümlüler. Geçen yıl gayrimenkul satın alanların bu yıl vergi ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025 yılında başlayacak.

Emlak vergisi taksitleri, hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebiliyor. Ödemeler, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler, emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisinden muaf tutuluyor. Ayrıca, engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyen kişiler de bu vergiyi ödemiyor. Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, Emlak Vergisi Kanunu’na göre genellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, vakıf, dernek ve sendikalara ait binaların, yabancı elçilik binalarının bu vergiden muaf olduğunu belirtti.

Emlak vergisinin her iki taksiti de tek seferde ödenebiliyor. Ancak, taksitlerini zamanında ödemeyenler cezalarla karşı karşıya kalıyor. Abdullah Tolu, verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanacağını belirterek, “1 Haziran’dan itibaren verginin ilk taksitini ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacak” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.