Kara harekatı başlamak üzere! İsrail tankları Refah merkezine girmeye başladı

Refah sınır kentinde İsrail ordusunun sivilleri kıstırmasıyla gerginlik devam ediyor. Reuters'ın aktardığı bilgilere göre, en az 45 kişinin yanarak hayatını kaybettiği bölgeye İsrail tankları giriş...

Kara harekatı başlamak üzere! İsrail tankları Refah merkezine girmeye başladı
Yayınlama: 28.05.2024
Düzenleme: 28.05.2024 16:56
A+
A-

Refah sınır kentinde İsrail ordusunun sivilleri kıstırmasıyla gerginlik devam ediyor. Reuters’ın aktardığı bilgilere göre, en az 45 kişinin yanarak hayatını kaybettiği bölgeye İsrail tankları giriş yaptı.

Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları, 235 gündür devam ediyor ve şiddeti her geçen dakika artıyor. Görgü tanıkları, tankların Refah’ın önemli sembollerinden biri olan El Avde camisi yakınlarında görüldüğünü belirtti. İsrail ordusu, Refah operasyonuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını belirtti ancak görgü tanıklarının ifadeleri hakkında şu aşamada yorum yapmadı.

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı tedbir kararını dikkate almayarak, 26 Mayıs’ta Refah’taki Filistinlilerin sığındığı çadırları bombalamıştı. Bu saldırıda, 23’ü kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere en az 45 Filistinli yanarak hayatını kaybetmiş, 249 kişi ise yaralanmıştı.

Saldırının izleri hala taze iken, İsrail tanklarının Refah kent merkezine girmesi dikkat çekti. Reuters haber ajansının bu bilgisine ilişkin İsrail cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.