Mersin Büyükşehir üreticilere makine desteği yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üreticilere ‘Sisleme Makinesi’ desteği verildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Örtü altı biber, domates ve salatalık yetiştiriciliğinin...

Mersin Büyükşehir üreticilere makine desteği yaptı
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üreticilere ‘Sisleme Makinesi’ desteği verildi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Örtü altı biber, domates ve salatalık yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Erdemli’de, Erdemli Ziraat Odası işbirliği ile yürütmüş olduğumuz bu proje kapsamında, 12 mahallemize Sisleme Makinemizi dağıttık” dedi. Bu makine sayesinde tarımda kimyasal kullanımını da azaltmayı hedefliyoruz. Bu uygulamalar ile üretici hem girdi maliyetlerini daha aza indirmiş olacağız” dedi.

Tarımsal üretim yapan Adem Türel’de, “Makine olmadan önce, motorla sulu ilaç veriyorduk ve bir netice alamıyorduk. Mersin Büyükşehir’in verdiği makineden çok memnunuz. 1 hafta boyunca bu böceklerin girmesini engelliyor. Motorla sulu ilaçtan maliyeti daha az. Bununla 1 dönüm serayı 10 dakikada ilaçlayıp çıkıyorum. Eskiden motorla verdiğimiz ilaçlama en az 2-3 saat sürerdi. Bu sayede meyvelere kurt atmaz, sağlıklı olur, tonaj da güzel olur. İhracata gönderdiğimiz domatesler geri gelmez. Yani çok memnunuz. Vahap Başkanımıza bizi düşündüğü ve bize böyle bir makine sunduğu için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.