10 kişinin vefat ettiği kazada ilk tanığın ifadesine ulaşıldı! “Bir aracı solladık sonra hakimiyeti kaybettik”

Mersin'de meydana gelen zincirleme kazada hayatını kaybeden 10 kişinin görgü tanıklarından biri, yaşananları şu şekilde anlattı: "Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon...

10 kişinin vefat ettiği kazada ilk tanığın ifadesine ulaşıldı! “Bir aracı solladık sonra hakimiyeti kaybettik”
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Mersin’de meydana gelen zincirleme kazada hayatını kaybeden 10 kişinin görgü tanıklarından biri, yaşananları şu şekilde anlattı: “Otobüsün muavininin kazadan sonra, ‘Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik’ dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü.”

Kaza, Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Adana istikametinden gelen bir yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesi sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Otobüs, bir otomobil, bir pikap ve bir kamyon olmak üzere üç araca çarptı. Kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı.

Tanık Murat Şahin, o anları şu şekilde aktardı: “Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. Bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, ‘Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik’ dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi.”

Kazada hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri de belirlendi. Ölenlerin isimleri Serhat Taraman, Elif Taraman, İpek Taraman, Ozan Kılıç, Birsen Çiftsüren, Sultan Acet, Taha Acet, Mehmet Kaplan, Halil Şimşek ve Ayla Çelik Teymen olarak açıklandı. Cenazelerin bir kısmı hastanelerde bekletilirken, diğerleri ise gönderildi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.