Engelli ve eski hükümlülere müjde! İŞKUR’dan 400 bin liraya kadar hibe desteği!

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere müjde! 400 bin liraya kadar hibe desteği için başvurular başladı. Son tarih 7 Haziran İşsizlik ile mücadelede önemli bir adım daha...

Engelli ve eski hükümlülere müjde! İŞKUR’dan 400 bin liraya kadar hibe desteği!
Yayınlama: 26.05.2024
A+
A-

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere müjde! 400 bin liraya kadar hibe desteği için başvurular başladı. Son tarih 7 Haziran

İşsizlik ile mücadelede önemli bir adım daha atan İŞKUR, engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe programlarında yeni dönemi başlattı. Bu kapsamda, işini kurmak isteyen engellilere 400 bin liraya kadar, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

Başvurular 7 Haziran’a Kadar

Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle 7 Haziran 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Hibe Miktarları Artırıldı

Daha önce engelliler için 150 bin lira, eski hükümlüler için ise 110 bin lira olan hibe miktarları, nisan ayında yapılan düzenlemeyle önemli ölçüde artırılmıştı.

Engellilere 83 Milyon Lirayı Aşkın Destek

İŞKUR, 2014 yılından bu yana engellilerin kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini teşvik etmek amacıyla 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktardı. Aynı dönemde eski hükümlülere de 2 bin 746 proje için yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Bu Fırsatı Kaçırmayın!

Engelli veya eski hükümlüyseniz ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız, İŞKUR’un hibe programından yararlanarak hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Başvurular için kalan süre azalıyor, acele edin!

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.