Ordu’da tebliğ yapan vatandaşa tepki! Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

İstanbul'dan Ordu'ya tebliğ yapmak amacıyla giden Mahmut Efendi Cemaati mensupları ile bir vatandaş arasında dikkat çekici bir diyalog yaşandı. Cemaat üyeleri, "Sadece namazı hatırlatıyoruz, birbirimizi...

Ordu’da tebliğ yapan vatandaşa tepki! Namazdan milleti soğuttunuz, defolun
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-

İstanbul’dan Ordu’ya tebliğ yapmak amacıyla giden Mahmut Efendi Cemaati mensupları ile bir vatandaş arasında dikkat çekici bir diyalog yaşandı. Cemaat üyeleri, “Sadece namazı hatırlatıyoruz, birbirimizi sevelim diyoruz,” derken, vatandaş ise sert bir tepki göstererek, “Namazdan milleti siz soğuttunuz, dini siz böldünüz. Cemaatçiler benim yuvamı dağıttılar, çocuğumu elimden aldılar,” ifadelerini kullandı.

Sadece namazı hatırlatmak için

Ordu’ya tebliğ amacıyla gelen cemaat üyeleri, bir cadde üzerinde karşılaştıkları vatandaşa amaçlarını anlattı. Hiçbir maddi ve siyasi beklentilerinin olmadığını belirten cemaat üyeleri, “Sadece namazı hatırlatıyoruz, birbirimizi sevelim diyoruz,” ifadelerini kullandı. Ancak vatandaşın tepkisi, beklediklerinin çok ötesindeydi.

Cemaatçiler yuvamı dağıttılar

Vatandaş, cemaat üyelerine yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirerek, “Namazdan milleti siz soğuttunuz, dini siz böldünüz. Cemaatleri ve tarikatları siz çıkardınız. Bu milletten ne istiyorsunuz? İslam dininden başka bir din mi var? Defolun gidin buradan. Cemaatçiler benim yuvamı dağıttılar, çocuğumu elimden aldılar,” dedi.

Cemaat üyeleri tepkiye karşı selamlaştı

Vatandaşın sert sözlerine karşılık, cemaat üyeleri sakin kalarak “Selam” diyerek oradan uzaklaştı. Bu olay, cemaat ile halk arasında zaman zaman yaşanan gerginliklerin bir örneği olarak dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.