Gözlerinizi test etmek için optik illüzyon! 8 saniyede ilk olarak hangi sayıyı görüyorsunuz?

Görüşünüzü Test Etmek için Optik İllüzyon: Bu optik illüzyon görüntüsüne bakarak görüşünüzü test etmeye çalışın. 8 saniye sonra ilk hangi sayıyı görüyorsunuz? Optik illüzyonlar, doğası gereği...

Gözlerinizi test etmek için optik illüzyon! 8 saniyede ilk olarak hangi sayıyı görüyorsunuz?
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Görüşünüzü Test Etmek için Optik İllüzyon: Bu optik illüzyon görüntüsüne bakarak görüşünüzü test etmeye çalışın. 8 saniye sonra ilk hangi sayıyı görüyorsunuz?

Optik illüzyonlar, doğası gereği fiziksel, fizyolojik veya bilişsel olsun, görsel analizin alanına girer. Bakılma açısına veya biçimine bağlı olarak değişiyor veya farklı görünen nesnelerin, tasarımların veya sahnelerin yanıltıcı görüntüleridir.

Günümüzde akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar kullanımının artmasıyla birlikte insanların görüşleri birçok farklı şekilde etkilenebilmektedir. Görüşünüzü değerlendirmek için neden bu optik yanılsama görsel testini denemiyorsunuz? Bu testin hiçbir şekilde bir göz doktoruna danışmanın yerini alamayacağını unutmayın.

Optik İllüzyon Görsel Testi: 8 Saniyede İlk Hangi Sayıyı Görüyorsunuz?

Yukarıdaki görsel görsel test olarak sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal medyada “Hangi sayıyı görüyorsunuz?” sorusuyla paylaşıldı. »

Siyah beyaz görüntü, siyah bir arka plan üzerinde beyaz noktalarla optik bir yanılsama olarak sunulan gizli bir sayı içeriyor. Bu kompozisyonun içinde figürler gizlidir.

Bu optik illüzyon, görüşünüzü test etmenin eğlenceli bir yoludur. Sonuçlar doğru olmayabilir ama en azından göz doktorunuza görünmeniz gerekip gerekmediğini bilirsiniz!

Resimde gördüğünüz rakamlar ne olursa olsun görme yeteneğinizin bozulduğunu hissediyorsanız profesyonel yardım alın.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bir fikir sunar.

Renklerin, ışığın ve desenlerin belirli kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir.

Peki söyleyin bize, bu optik illüzyonda ilk önce hangi sayıyı fark ettiniz?

Geçelim cevaba…

Bu 8 saniyelik optik illüzyonda ilk olarak hangi sayıyı gördünüz?

Bu illüzyonda insanlar üç sayının farklı kombinasyonlarını gözlemliyorlar. Doğru cevap “571”dir. Sosyal medyadan gelen yanıtlara göre bazı kişiler 574 sayısını gördü, bazıları 577 dedi, bazıları ise 572 sayısını belirledi.

Görüntünün kontrastını arttırıp biraz bulanıklaştırdığınızda, bu optik illüzyonda doğru sayıyı tespit edebileceksiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.