Bir kadına kötü göründüğünü söylemek cinsel taciz sayıldı!

Kötü göründüğünüz duymak hiçbir kadının hoşuna gitmez! Hele ki iş yerinde! İngiltere'de bir hakim, iş yerindeki bir kadın meslektaşını 'kötü görüntülü' olarak tanımlamasının cinsel taciz sayılabileceğine...

Bir kadına kötü göründüğünü söylemek cinsel taciz sayıldı!
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Kötü göründüğünüz duymak hiçbir kadının hoşuna gitmez! Hele ki iş yerinde!

İngiltere’de bir hakim, iş yerindeki bir kadın meslektaşını ‘kötü görüntülü’ olarak tanımlamasının cinsel taciz sayılabileceğine hükmetti. Mahkeme, eski moda ve itici olan ve genellikle sadece kadınlara mahsus olan ifadeyi kullanmanın ‘istenmeyen davranış’ anlamına gelebileceği sonucuna vardı. Sonuç olarak, yorumun ‘doğal olarak cinsiyetle bağlantılı ‘ olması ve ‘onurlarını ihlal etme’ potansiyeli taşıması nedeniyle kadınlar eşitlik yasaları kapsamında başarılı bir şekilde dava açabildiler.

Karar, yatırım şirketi çalışanı Yuanyuan Zhang’ın, patronunun kıyafet seçimini “huysuz bir büyükanneye” benzediğini söylemesinin ardından “aşağılandığını” söylemesi üzerine geldi.

İddiası, bunu yapmak için çok uzun süre beklediği için sonunda reddedilmiş olsa da, iş mahkemesi onun neden üzgün olduğunu ‘anlayabileceği’ sonucuna vardı ve ‘böyle bir yorumun cinsiyetle ilgili istenmeyen bir davranış olduğu’ sonucuna vardı.

İş için Çin’den Londra’ya taşınmıştı

Londra’nın merkezindeki mahkeme, Bayan Zhang’ın Eylül 2015’ten Mart 2021’e kadar Grönland Yatırım’da tasarım direktör yardımcısı olarak çalıştığını ve bu görev için Çin’den taşındığını duydu.

Mayıs 2020’de İK direktör yardımcısı Ling Luan, şirketin Birleşik Krallık’ta süresiz kalma izni (ILR) başvurusunu destekleyeceğini doğruladı. Ancak duruşmada, Ağustos ayında ILR ile ilgili bir ‘sorunun’ ortaya çıktığı ve Bayan Zhang’ın ‘kendisini istifaya zorladığını’ iddia ettiği söylendi.

Panel, Bay Luan’ın pantolonu hakkında yorum yapması ve ‘hoş bir büyükanne/teyzeye’ benzediğini öne sürmesi üzerine bir istifa mektubu imzaladığını duydu. Duruşmada, ‘Bayan Zhang, Ling Luan’ın pantolonuna gönderme yaptığını ve pantolonun onu gösterişli bir büyükanne gibi gösterdiğini söyledi’ söylendi.

 

Kaynak: DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.