“Krom madeni için halkın endişesi göz ardı edilemez!”

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapımı planlanan krom maden ocağına yönelik halkın çevreye ve insan sağlığına vereceği etkilerden kaynaklı endişe duyduğunu kaydeden CHP Hatay milletvekili Nermin Yıldırım...

“Krom madeni için halkın endişesi göz ardı edilemez!”
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapımı planlanan krom maden ocağına yönelik halkın çevreye ve insan sağlığına vereceği etkilerden kaynaklı endişe duyduğunu kaydeden CHP Hatay milletvekili Nermin Yıldırım Kara, bu endişelerin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Yıldırım Kara yaptığı açıklamada, Hüyük mahallesinde planlanan krom madeni için iki yeni ÇED raporunun halkın görüşüne açıldığını, proje sahibi şirketin 2019 yılından bugüne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunduğunu bildirdi. Hüyük halkının, bu bölgede krom madeni istemediğini aktaran Yıldırım Kara, şirketin ise ısrarlarını sürdürdüğünü aktardı.

Yıldırım Kara, “Maden şirketinin hayata geçirmek istediği krom ocağının, çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkisine dair halkın haklı bir endişesi var. Yaşam kaynakları olan narenciye ve zeytin bahçeleri başta olmak üzere, maden tesisinin işleyeceği esnada ortaya çıkacak hava ve su kirliliğine dair kaygılarını yıllardır ifade ediyorlar.” dedi. Yıldırım Kara, projenin alanının, Arsuz ilçesinin Hüyük mahallesine 2.600 metre, Karagöz mahallesi ve Avcılarsuyu mahallesine ise 3.600 metre uzaklıkta olduğunu, çevreye vereceği ciddi zararların yanısıra, krom madeni öğütülmesi esnasında ortaya çıkacak aşırı miktarda tozun, akciğer kanser riskini artırması ve ciltte çeşitli alerjik reaksiyonlar ve yaraların oluşumu ihtimali ile insan sağlığını da tehdit edeceğini sözlerine eklerdi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.