Ankara’da yaşayanlar dikkat! Sel, fırtına ve dolu yağışları şehri olumsuz etkileyecek

Günlerdir sıcak havanın etkisi altında olan Ankara'da dün başlayan yağış, bugün sağanak şeklinde devam edecek. Valilik, kuvvetli yağışa karşı uyarı yayımladı ve yağışın saat 13.00'te...

Ankara’da yaşayanlar dikkat! Sel, fırtına ve dolu yağışları şehri olumsuz etkileyecek
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

Günlerdir sıcak havanın etkisi altında olan Ankara’da dün başlayan yağış, bugün sağanak şeklinde devam edecek. Valilik, kuvvetli yağışa karşı uyarı yayımladı ve yağışın saat 13.00’te başlayıp 03.00’e kadar süreceğini belirterek vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara’da bugün öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu.

Ankara Valiliği, Meteoroloji’nin uyarısının ardından vatandaşları bilgilendirmek amacıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren görülecek gök gürültülü sağanağın Ankara’da kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.