Getir şirketi, Tottenham kulübüne borcunu ödemeden Britanya’dan ayrıldı

Bir zamanlar yaklaşık 12 milyar dolar değer biçilen market teslimat uygulaması Getir, Britanya pazarından Tottenham Hotspur’a borcunu ödemeden çekildi. Sky News’ın haberine göre, Getir’in 2021’de...

Getir şirketi, Tottenham kulübüne borcunu ödemeden Britanya’dan ayrıldı
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Bir zamanlar yaklaşık 12 milyar dolar değer biçilen market teslimat uygulaması Getir, Britanya pazarından Tottenham Hotspur’a borcunu ödemeden çekildi. Sky News’ın haberine göre, Getir’in 2021’de başlayan sponsorluk anlaşmasından dolayı Tottenham’a yaklaşık beş milyon sterlin (204 milyon 500 bin lira) borcu olduğu öğrenildi.

Getir’in Britanya, Almanya ve Hollanda’dan çekilmesini kolaylaştırmak için yatırımcılar Mubadala ve G Squared’in finansman desteği sağladığı bir dönemde, bu ödenmemiş borç ortaya çıktı. Getir, yaptığı açıklamada Mubadala ve G Squared’den yeni finansman aldığını ve bu fonları Türkiye’deki rekabet gücünü artırmak için kullanacağını belirtti.

Ayrıca, Getir’in Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ortaklık kurmak üzere gizlilik sözleşmesi imzaladığı iddia ediliyor. Swipeline’ın birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre, Getir’in önümüzdeki haftalarda bu gelişmeleri duyurması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.