“Kanun ve yönetmelikler izin verdiği müddetçe iş birliğine açığız”

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, müteahhitlerle kanun ve yönetmelikler izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED)...

“Kanun ve yönetmelikler izin verdiği müddetçe iş birliğine açığız”
Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, müteahhitlerle kanun ve yönetmelikler izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkan Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Oya Tekin’i ziyaret ederek sektörde yaşanan sorunları iletti. Tekin, inşaat sektöründe yaşanan sorunların çözümünü önemsediklerini ifade ederek, iş ortakları olan müteahhitlerle karşılıklı diyalogların yanında kanun ve yönetmelikler izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti. Tekin, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca gönderilen yönetmeliklere uyma zorunluluğumuz bulunuyor. Bu kanun ve yönetmeliklere özen gösterilmesi gerekiyor. Bu sayede işlerin hızlı gelişmesi de sağlanacaktır” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in sektörle ilgili yaklaşımlarının kendilerini sevindirdiğini kaydeden DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Seyhan ilçesinde imarda yaşanan sorunların ele alınması gerektiğini dikkat çekerek, imar sorununun kangren haline dönmeden iyileştirilmesini, imar alanlarının açılmasıyla kentsel dönüşümün de hız kazanacağını dile getirdi. Karslıoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Tekin’in bu konuda adım atacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.