ÖSYM KPSS Alan Bilgisi, ÖABT ve Lisans geç başvuru günü ne zaman?

Normal başvuru süresi içerisinde KPSS başvurularını tamamlayamayan adaylar için son şans geç başvuru günü olacak. ÖSYM sınav takvimi ve başvuru kılavuzu içerisinde KPSS sınavına ilişkin...

ÖSYM KPSS Alan Bilgisi, ÖABT ve Lisans geç başvuru günü ne zaman?
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

Normal başvuru süresi içerisinde KPSS başvurularını tamamlayamayan adaylar için son şans geç başvuru günü olacak. ÖSYM sınav takvimi ve başvuru kılavuzu içerisinde KPSS sınavına ilişkin geç başvuru tarihi ile ilgili bilgileri paylaşmıştı. Peki, KPSS 2024 geç başvuru günü ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS 2024 geç başvuruları kısa süre sonra başlayacak. Alan Bilgisi, ÖABT ve Lisans sınavları için normal başvuru süreci geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Peki, adaylar için son şans olacak geç başvurular hangi tarihte?

KPSS 2024 geç başvuruları ne zaman?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2024 yılında temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilecek. Lisans sınavı 14 Temmuz’da, Alan Bilgisi sınavları 20 ve 21 Temmuz’da ÖABT ise 4 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
Sınavlara ilişkin geç başvuru günü ise 22-23 Mayıs tarihleri olacak. Geç başvurular ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak, 23 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 23.59’da sona erecek.

KPSS 2024 geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre ÖABT ve Lisans sınavlarında her bir oturum için geç başvuru ücreti 525 TL olacak. Alan Bilgisi sınavlarında ise her bir oturum için 352,50 TL talep edilecek. Ödemeler ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi olan “odeme.osym.gov.tr” adresi üzerinden yapılabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.