Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Forumu Zirvesi’ne katılacak

Abdulkadir Uraloğlu, Almanya'da Uluslararası Ulaştırma Forumu Zirvesi'nde Uluslararası Ticaret ve Yeşil Ulaştırma üzerine konuşacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde Almanya'nın Leipzig kentinde...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Forumu Zirvesi’ne katılacak
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

 

Abdulkadir Uraloğlu, Almanya’da Uluslararası Ulaştırma Forumu Zirvesi’nde Uluslararası Ticaret ve Yeşil Ulaştırma üzerine konuşacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Leipzig kentinde düzenlenecek olan Dünya’nın en büyük Ulaştırma Bakanları toplantısı olan Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Zirvesi’ne katılacak. Bakan Uraloğlu, bu yılki zirvenin “Ulaştırma İçin Sürdürülebilir Bir Gelecek: Kısa Vadeli Hedeflerden Uzun Vadeli Stratejik Yönetişime” teması altında gerçekleştirileceği zirvede ITF üyesi ülkelerin bakanlarıyla bir araya gelecek.

Zirve boyunca uluslararası ticaret koridorları ve özellikle Kalkınma Yolu projesi gibi konular ele alınacak. Bakan Uraloğlu, açılış genel oturumunda bir panele katılacak ve ITF üyesi ülkelerin bakanlarıyla “Dayanıklı Tedarik Zincirleri ve Politika Yapıcılar için Araçlar” konularında yuvarlak masa toplantısında bulunacak. Türkiye’nin uluslararası ticaretteki önemli projelerinden biri olan Kalkınma Yolu’nun, Irak’ın Fav Limanı aracılığıyla Avrupa’ya taşıma hattı olarak ele alınacağı toplantıda, Bakan Uraloğlu projenin değerlendirmesini yapacak.

Ayrıca, zirve boyunca özel sektör ve uluslararası kuruluş liderleriyle gerçekleştirilecek oturumda, Bakan Uraloğlu sektörle ilgili soruları cevaplayacak. Zirvenin ilk gününde Ukrayna Hakkında Özel Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı düzenlenecek ve ikinci gününde Ulaştırma Bakanları Konseyi kapalı oturumda bir araya gelecek.

Bakan Uraloğlu, zirvenin ikinci gününde “Ulaştırma Altyapısı ve Küresel Bağlantısallığın Yeniden Tesisi için İş Birliğine Odaklanmak” başlıklı açık bakanlar oturumunda bir konuşma gerçekleştirecek. Ayrıca, Avrupa Demiryolu Tren ve Altyapı İşletmecileri Topluluğu (CER) İcra Direktörü Alberto Mazolla, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvilli ve BM Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri Tatiana Molcean ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.