13 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller hangisi 2024, listedeki iller

Evinde hasta, yaşlı, engelli vatandaşlara bakan kişilere her ay devlet tarafından ödenen evde bakım maaşları ne zaman yatacak, 13 Mayıs Pazartesi günü evde bakım maaşları...

13 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller hangisi 2024, listedeki iller
Yayınlama: 13.05.2024
A+
A-

Evinde hasta, yaşlı, engelli vatandaşlara bakan kişilere her ay devlet tarafından ödenen evde bakım maaşları ne zaman yatacak, 13 Mayıs Pazartesi günü evde bakım maaşları yatan iller hangisi araştırması yapılıyor. Devlet tarafından her ay karşı ödemesiz ödenen evde bakım maaşları son zamla birlikte 5 bin 97 lira oldu. Her ayın 15’inden itibaren ödenmeye başlayan evde bakım maaşları bugün hangi illerde yattı, nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşı ödemeleri geçtiğimiz Nisan ayında Ramazan Bayramı tarihi yani10 Nisan öncesinde başladı. Ancak Mayıs ayında ödemeler diğer aylarda olduğu gibi ayın 15’inden itibaren başlayacak.

2024 memur ve emekli zam oranı belli oldu. Evde bakım desteği 5097.96 lira olarak ödeniyordu. Memur ve emekli zam oranı ile evde bakım aylığı tutarı da güncelleniyor. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte bu ücretlere de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamada bulundu ve yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı. Buna göre 5 bin 97 lira olan Evde Bakım Yardımı bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 lira oldu.

Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları Neler?

Nefes Evde Bakım Hizmetleri Merkezi Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartlarını Neler sorusuna siz değerli hasta ve yakınlarımız için cevap veriyor.

-Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında EVET ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.

-Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.

-Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.

Evde Bakım Maaşı için Gerekli Belgeler Neler?

Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri

Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu

Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi

Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.