Yerli turist ‘yersiz’ kaldı!

Oteller, hızla yükselen enflasyonun gerisinde kalan fiyatlar nedeniyle erken rezervasyon sisteminden uzaklaşıyor. Az sayıdaki otele erken rezervasyon yaptırabilen yerli turist de ‘kapasite doldu, yerimiz yok’...

Yerli turist ‘yersiz’ kaldı!
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Oteller, hızla yükselen enflasyonun gerisinde kalan fiyatlar nedeniyle erken rezervasyon sisteminden uzaklaşıyor. Az sayıdaki otele erken rezervasyon yaptırabilen yerli turist de ‘kapasite doldu, yerimiz yok’ yanıtı alabiliyor.

Yerli turistin, geçmişi 2000 yılların ikinci yarısına dayanan erken rezervasyon kampanyası ile tatil alışkanlıklarını değiştirmeye başlaması ve dört, beş yılda yabancı turist gibi erken rezervasyon nimetlerinden yararlanır hale gelmesi, bu sezon yüksek enflasyon ve öngörülemeyen fiyatlar nedeniyle sekteye uğruyor.

Businessweek’in haberine göre, ‘Erken rezervasyonda rekor kırılıyor’ diyen sektör temsilcilerine karşılık, ‘fiyatlar o kadar arttı ve enflasyonun o kadar çok gerisinde kaldı ki, oteller ayırdıkları odaları yerli turiste kapatırken, yerli turist de azalan taksit sayısı ve fiyatlar nedeniyle erken rezervasyona sıcak bakmıyor’.

Turizm sezonu açılırken erken rezervasyonların, oldukça sınırlı sayıda bölge ve otelde başarıya ulaştığı görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.