Tarihi hisse geri alımı işe yaradı, Apple değerine değer kattı!

Apple, şirket tarihindeki en büyük hisse geri alımını açıkladıktan sonra değerine 181 milyar dolardan fazla değer kattı. ABD merkezli teknoloji devi çeyreklik temettüsünü de yüzde 4 artırdı.

Tarihi hisse geri alımı işe yaradı, Apple değerine değer kattı!
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Apple, kurumsal tarihteki en büyük hisse geri alımını açıkladıktan sonra dün gece değerine 180 milyar dolardan fazla değer kattı.

iPhone üreticisi, kendi hisselerini yatırımcılardan geri satın almak için 110 milyar dolar harcayacağını açıkladığında hisseleri yüzde 7’den fazla arttı.

Teknoloji devi ayrıca üç aylık temettüsünü de yüzde 4 artırdı.

Hisse fiyatlarındaki artış Apple’ın değerini 2,8 trilyon dolara çıkardı; bu da Apple’ın Birleşik Krallık’taki tüm FTSE 100’den daha değerli olmasını sağladı.

Apple’ın hissedarlara temettü vaadi dünya çapındaki ticaret salonlarında morali yükseltti.

Moral, geçen ay ABD’de yalnızca 175.000 istihdam yaratıldığını gösteren rakamlarla da arttı. 

Çin etkisi

Apple CEO’su Tim Cook gazetecilere verdiği demeçte, Çin ana karasında iPhone satışlarının son çeyrekte arttığını söyledi. 

Ayrıca şirketin büyümesi konusunda iyimserliğini korudu ve odak noktasını grubun yapay zeka alanındaki çalışmalarına kaydırdı.

Cook, ‘Önümüzdeki haftalarda’ bununla ilgili daha fazla şeyin açıklanacağını söyledi. Deepwater Asset Management’tan Gene Munster şunları söyledi: ‘Bence en büyük sonuç, işletmenin bir arada kalması ve önümüzdeki üç çeyrekte büyümeyi hızlandıracak şekilde hazırlık yapmasıdır. Hisse senedinin yükselmesinin nedeni budur.’

Geri alım, Apple’ı yatırımcıları cezbetmeye çalışan Silikon Vadisi rakipleriyle aynı seviyeye getiriyor.

Şubat ayında Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olan Meta, ilk kez temettü ödeyeceğini duyurdu. Geçtiğimiz hafta Google’ın sahibi Alphabet, 56 milyar sterlinlik hisse geri alımını açıkladı.

Broker AJ Bell’in mali analiz başkanı Danni Hewson şunları söyledi: ‘Büyüyen hisse senetleri, hissedarlarını tatmin edecek bir hızda büyüdüklerini göstermeli. Bu büyüme yavaşladığında ve Apple bunun en iyi örneği olduğunda, geri alımlar veya temettüler yatırımcıları inançlarını korumaya ikna edebilir.’

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.