Bu resimle gözlerinizi test edin: Çizgileri kalın görüyorsanız yandınız: Acilen bir doktora gidin!

Göz sağlığınızı korumak için gözünüzü yoran faktörlerden uzak durmanız gerekiyor. Telefon, bilgisayar gibi ışıklı ekranlar gözünüzü yorabilir ve görme bozukluklarına yol açabilir. Bu yüzden göz doktoruna düzenli olarak gitmeniz ve evde basit bir görme testi uygulamanız öneriliyor. İşte gözünüzün durumunu test edebileceğiniz kolay bir yöntem!

Bu resimle gözlerinizi test edin: Çizgileri kalın görüyorsanız yandınız: Acilen bir doktora gidin!
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

Gözünüzü korumak için gözünüzü yoran şeylerden kaçınmanız önemlidir. Telefon, bilgisayar gibi ışıklı ekranlar gözünüzü yorabilir ve görme bozukluklarına neden olabilir. Bu nedenle göz doktoruna düzenli olarak gitmenizin yanı sıra evde basit bir görme testi yapmanız tavsiye edilir. Haberimizde yer verdiğimiz görselde sayesinde kendinizi test edebilirsiniz. Görselde yer alan çizgileri kalın görüyorsanız göz sağlığınız tehlikede demektir. İşte gözünüzün durumunu ölçebileceğiniz basit bir test…

Gözlerinizi test edin

Testimizdeki çizgileri kalın görüyorsanız vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurmanızı öneririz.  Bir nokta ışık kaynağından gelen ışığın görüntüsünü dik olarak iki çizgi şeklinde oluşturan ve görüntüyü aynı düzlemde gösteren göz rahatsızlığına astigmat denir. Astigmatlı kişiler görüntüyü netleştirebilmek için hiçbir mesafeyi uygun bulamaz.

Aşağıdaki diskteki çizgileri eğer aynı netlikte ve aynı kalınlıkta görüyorsanız astigmatınız olduğu anlamına gelebilir. Bu testi gözlüklerinizle yapıyorsanız ve görüntü net değilse gözlükleriniz size uygun olmayabilir. Haydi hep beraber göz  sağlığımızı test edelim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.