Türkiye’nin sağlık haritası belli oldu: İllere göre obezite ve fitlik oranları!

Son yapılan paylaşımda Türkiye’nin en obez ile ile en fit ili belli oldu. Yapılan açıklamaya göre spor yapma oranları ve düzenli beslenme oraları dikkate alınarak en obez ve en fit illeri açıklandı. İşte o iller!

Türkiye’nin sağlık haritası belli oldu: İllere göre obezite ve fitlik oranları!
Yayınlama: 04.03.2024
A+
A-

Yemekleri ile pek çok ili gerisinde bırakan Adana Türkiye’nin en obez ili oldu. Uzmanlar Adana’da yaşayaları düzenli beslenme ve spor yapma konusunda uyarılarda bulundu. 

Obezite dünya genelinde önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Sıralamaya bakacak olursan Türkiye 200 ülke arasında kadınlarda 42’inci sıradan listeye dahil olurken erkekler tarafından bakıldığında ise 60’ın sırada yer aldı. 

Obezitenin, kalp sağlığından diyabet hastalığına kadar pek çok sorunu tetiklediği belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından paylaşılan verilere göre Türkiye 66.8 oranlık dilimle bu alanda Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. 

Türkiye Obetize Araştırması Derneği’nin yaprığı açıklamaa ise daha da ayrıntılı olarak yapılan değerlendirme sonucuna göre en obez ilin Adana olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra en fit ilin ise Erzurum olduğu ifade edildi. 

Obezitenin ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken uzmanlar dengeli besleme ve düzenli egzersiz ile bu durumdan kurtulmanın mümkün olduğunu vurguluyor. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.