Ay tutulması saat kaçta, Türkiye’den görülecek mi?

Gökyüzü Ay tutulması şölenine hazırlanıyor. Kanlı diğer adıyla parçalı tutulma olarak adlandırılan Ay tutulmasını merakla bekleyenler Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması Türkiye’den görülecek mi, neden Ay tutulmasına Kanlı Ay tutulması deniliyor? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte Ay tutulması hakkında bilmeniz gereken her şey..

Ay tutulması saat kaçta, Türkiye’den görülecek mi?
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

İster astronomiyle ilgilenin ister astrolojiyle… Veya ikisine de mesafeli olun fark etmez. Sözkonusu Ay tutulması olunca 7’den 77’ye herkez gözünü karanlığa diker ve Ay’ın tutulma anındaki cazibesini seyreder. 2023 yılının son tutulması olan Kanlı Ay tutulması karanlığın içinde adeta izleyenlere görsel şölen sunacak. Yılın son Ay tutulması için nefesler tutuldu, geri sayım başladı. Biz de sizler için Ay tutulması hakkında merak edilen soruların yanıtlarını tek tek hazırladık. İlk olarak Ay tutulması ne zaman sorusunun cevabıyla başlayalım. Ay tutulması 28 Ekim 2023 Cumartesi günü yani bu hafta sonu gerçekleşecek. Ay tutulması Türkiye saati ile 21.00’da başlayacak ve tam 4 saat 26 dakika sürecek. Ay tutulmasının en net görüneceği saat ise 23.15 olacak. Ay tutulması Türkiye’den görülecek mi sorusunun yanıtı ise ‘evet.’ Türkiye’nin gece döngüsünde olduğu saatlerde gerçekleşecek olan 28 Ekim Kanlı Ay tutulması Türkiye de dahil olmak üzere Asya, Avrupa Afrika’da izlenebilecek. Şimdiden dileyelim ki o gece gökyüzü bulutsuz ve açık olsun!

Kanlı Ay tutulması ne demek? 28 Ekim Ay tutulmasına neden kanlı ay deniliyor?

Tam Ay tutulması Dünya’nın Güneş ile Ay arasında girerek Ay’ın tamamıyla Dünya’nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor.

Bu konumda Güneş ışınlarının Ay’a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya’nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler Ay’ın bu durumuna “Kanlı Ay” adını veriyorlar.

Ay yüzeyinin sadece yüzde 12’si kapanacak

28 Ekim’deki Kanlı Ay tutulmasında ayın sadece yüzde 12’si dünyanın gölgesi içinde kalacağından bu bölgedeki kızarıklığın fark edilmesi çıplak gözle biraz zor olacak. Yine de meraklıları için tekrar edelim! Ay tutulmasının en net görüleceği saat 23.15 olacak!

28 Ekim Ay tutulması astrolojik olarak ne ifade ediyor?

28 Ekim’deki Ay tutulması astrolojik olarak da önemli. Ay’ın Dolunay formuna yakın bir zamanında gerçeklecek olan 28 Ekim Kanlı Ay tutulması Boğa burcunda gerçeklecek.  Ay tutulması etkilerini beklenmedik atılımlar sizi olumlu ve kendini zenginleştiren bir şekilde ilerlemeye teşvik edecek. Bağlılık, finansal güvenlik ve kendine güvenme temaları muhtemelen aklınıza takılacak. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.