AK Parti İstanbul adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu!

AK Parti yerel seçim adayları kesinleşti. Mart 2024 yerel seçimleri için geri sayım sürerken, seçmenler AK Parti İstanbul adayı kim oldu? sorusunun yanıtını arıyor. İşte AK Parti İstanbul adayı kim oldu? sorusunun yanıtı ve AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum’dan ilk seçim vaadi…

AK Parti İstanbul adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu!
Yayınlama: 06.01.2024
A+
A-

AK Parti’de yerel seçim adayları kesinleşti. Seçmenlerin aklındaki ilk soru ise kuşkusuz AK Parti İstanbul adayı kim oldu? 2019 seçimlerinde İstanbul’u kaybeden AK Parti, Mart 2024 seçimlerine güçlü bir adayla girmeye hazırlanıyor. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına görev tebliği yapıldı. Şimdi ise sıra kamuoyu tanıtımında. Siyaset kulisleri AK Parti İstanbul adayının Murat Kurum olduğu bilgisiyle çalkalanırken, doğrulama Kurum’un kendisinden geldi. AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın isimlerini açıklayacağı 28 il için adaylığı kesinleşen isimlere tebliğler yapıldı. u isimlerin başında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geliyordu. Sosyal medyadan videolu paylaşımla adaylığını doğrulayan Murat Kurum, AK Parti’nin İstanbul adayı oldu.

İstanbul’un kentsel dönüşümü seçimin ana teması olacak

AK Parti, İstanbul’da seçim kampanyasını kentsel dönüşüm üzerine kuracak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde de bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un bürokrasi geçmişi ve kentsel dönüşüm çalışmaları öne çıkarılarak İstanbul seçimlerinin kazanılması hedefleniyor. 

Murat Kurum adaylığı ilan edilmeden TT oldu

Sosyal medyada AK Parti’nin İstanbul adayı olarak öne çıkan Murat Kurum ismi gecenin TT’si oldu. Sosyal medyada Murat Kurum’a ait bir video ise gecenin en çok izleneni oldu. Kurum, sosyal medyadan yayınlanan videosunda AK Parti İstanbul adayı olduğunu doğruladı ve ilk vaatlerini dile getirdi.

“İstanbul’u karmaşadan ve deprem riski kaygısından kurtaracağız” diyen Murat Kurum şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızla birlikte 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız, Burada İstanbul’un karmaşasını, düzensizliğini ve insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte oradan kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte çalışacağız.”

Murat Kurum kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, eşi kim, ne iş yapıyor?

Murat Kurum 1976, Ankara’da doğumlu. 48 yaşında olan Murat Kurum aslen Ankaralı. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

1999 – 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzmanlık, 2006 – 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum’la olan evliliğinden 3 çocuğu bulunuyor. Kurum iyi derecede İngilizce biliyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.