Karabağ’da neler oluyor, operasyonlar ne zaman bitecek?

Azerbaycan Karabağ’da neler oluyor, savaş mı çıktı? Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin gözü Karabağ’daki operasyonda. Azerbaycan’da yakınları, akrabaları olanlar Karabağ’da neler oluyor, son dakika haberleri neler? arıyorlar. Biz de Karabağ’dan gelen son dakika bilgilerini sizler için derledik.

Karabağ’da neler oluyor, operasyonlar ne zaman bitecek?
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Azerbaycan Karabağ’da neler oluyor? Azerbaycan’da savaş mı çıktı? Karabağ’da Azerbaycan Ermeni terör gruplarına karşı operasyon başlattı. Uluslararası basında savaş gibi gösterilmek istenen antiterör operasyonlarının amacı Karabağ’ı Ermeni teröründen temizlemek. Dün başlayan Karabağ operasyonunun tek hedefi bölgenin terörden temizlenmesi. Karabağ operasyonuna ilişkin en son açıklama Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den geldi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ’da başlatılan terör operasyonunun biteceği zamanı açıkladı. Aliyev, “Karabağ’daki Ermeni silahlı güçlerin silah bırakması ve silahsızlandırılması halinde terörle mücadele tedbirleri durdurulacak.” dedi.

Operasyonun ilerleyen saatlerinde Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da 60’dan fazla askeri mevzinin Azeri askerlerin kontrolüne geçtiğini duyurdu. 

Sabotaj girişimleri

Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulundu.

Ermeni gruplar arazilere mayın döşemeyi sürdürdüler

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etti Azerbaycan’dan gelen, sözde rejimin feshedilmesi taleplerine rağmen Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda 9 Eylül’de sözde “cumhurbaşkanlığı seçimi” yapılması tansiyonu daha da yükseltti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.