HSBC duyurdu: Binance’e yasak kararı

HSBC’nin FCA’nın Binance’nin İngiltere’de faaliyet göstermesine izin vermemesi sonrasında İngiliz müşterilerinin kredi kartlarını kullanarak kripto para borsası Binance’ye ödeme yapmasını engellemekte olduğunu bildirdi.

HSBC duyurdu: Binance’e yasak kararı
Yayınlama: 03.08.2021
A+
A-

HSBC’nin FCA’nın Binance’nin İngiltere’de faaliyet göstermesine izin  vermemesi sonrasında İngiliz müşterilerinin kredi kartlarını kullanarak kriptopara borsası Binance’ye ödeme yapmasını engellemekte olduğunu bildirdi.

Coindesk’in haberine göre HSBC, müşteriler ile temasa geçilerek onlara ikinci bir bildirime kadar Binance’ye ödeme yapmayı durdurmalarını  tavsiye etti,Kaynak: HSBC, Binance’a ödeme yapılmasını engelliyor

“Müşterilerle iletişim kurduk”

HSBC UK, müşterilerle iletişime geçerek bir sonraki duyuruya kadar ödemeleri durdurmalarını tavsiye etti. Bir HSBC basın sözcüsü “Bireysel menkul kıymetler veya kripto para borsaları hakkında yorum yapmayacağız.” dedi.

Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Müşterini Tanı (KYC) standartlarına özel bir önem verdiklerini ifade eden basın sözcüsü, bu pazarlardaki gelişmeleri, müşteri taleplerini ve değişen düzenlemeleri yakından takip ettiklerini ekledi.

HSBC UK’in açıklamasından sonra bir Binance basın sözcüsünün CoinDesk’e açıklamada bulunduğu belirtildi. Açıklamada sözcü, uyum yükümlülüklerini oldukça ciddiye aldıklarını ifade ederken tüketicileri koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörü ileriye taşıyan politikaları şekillendirmek için düzenleyicilerle iş birliği içinde çalışmaya kararlı olduklarını ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.