Tüpraş temettü hesabıma yatmadı diyenler bunları mutlaka kontrol edin!

Tüpraş’ta temettü dağıtımı başladı. Tüpraş hisse senedi sahipleri ise merakla şirketten gelecek temettü ödemesini bekliyor. Temettü ödemesini hesabında görmeyen yatırımcılar ‘Tüpraş temettü hesabıma geçmedi, Tüpraş temettü hesabıma yatmadı neden’ sorularının yanıtlarını arıyor. İşte Tüpraş temettü ödemeleri hakkında bilmeniz gerekenler…

Tüpraş temettü hesabıma yatmadı diyenler bunları mutlaka kontrol edin!
Yayınlama: 05.04.2024
A+
A-

Tüpraş’ta beklenen temettü pay dağıtımı bugün. Tüpraş hissesi olanlar heyecanlı şirketin temettü ödemelerini hesaplarına aktarmasını bekliyor. Hisse başına net 9,34 lira temettü ödemesi yapacağını açıklayan Tüpraş’ta 3 Nisan yani bugün temütta pay dağılımlarının yapıldığı gün. Yani bugün tüm Tüpraş hissesi sahiplerinin kaç hisse senedi karşığı ne kadar temettü alacağının netleşeceği gün. Tüpraş’ta temettü pay dağılımı günü bugün olunca Tüpraş yatırımcıları da haliyle hesaplarında temettü ödemesi görmek istiyor. Hesaplarına Tüpraş’tan temettü ödemesi gelmeyen yatırımcılar ise endişeli. ‘Tüpraş temettü hesabıma geçmedi, Tüpraş temettü hesabına gelmedi neden, ne yapmalıyım?‘ sorularının yanıtlarını şimdiden aranır oldu. Biz de Tüpraş yatırımcıları için temettü ödemelerine ilişkin iki önemli detayı yazmak istedik. Eğer Tüpraş temettü ödemesi hesabıma yatmadı diye endişe ediyorsanız bakmanız gereken ilk şey ‘Tüpraş temettü ödeme tarihi’ ve ‘Hisse senedi alımı yaptığınız banka veya aracı kurumdaki yatırım hesabınız’.

Gelin şimdi Türpaş temettü hesaplara neden yatacak? detaylıca öğrenelim.

Tüpraş temettü hesaplara 5 Nisan 2024 Cuma günü yatacak

Tüpraş temettü pay dağılımı 3 Nisan günü yapıldı. Yani 3 Nisan’da hangi Tüpraş yatırımcısında kaç hisse senedi var ve her yatırımcı ne kadar temettü alacağın kesin hesabı 3 Nisan’da gerçekleşti. 2 Nisan 2024 Salı akşamı seans kapanışında hisse senedi sahibi olan herkes bu hesaba dahil edildi ve temettü alımına hak kazandı. Yasal düzenlemeye göre temettü ödemeleri pay dağılımından 2 iş günü sonrası yatırımcıların hesaplarına aktarılır. Bu her temettü ödemesi için geçerli olan yasal bir düzenlemedir. 2 iş günü şartı Tüpraş hisseleri için de uygulanıyor. Bu yasal düzenleme nedeniyle, Tüpraş temettü ödemeleri pay dağılımını yapıldığı tarihten 2 iş günü sonra yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Bu hesaba göre, araya giren hafta sonu tatili ‘iş günü’ sayılmadığından Tüpraş temettü ödemeleri hesaplara 5 Nisan 2024 Cuma günü yatmaya başlayacak.

Vadeli, vadesiz hesabımıza değil hisse senedi alımı yaptığımız yatırım hesabına bakın

‘Tüpraş temettü hesabıma geçmedi’ diye merak edenler eğer tarihler henüz 3 Ekim’i göstermiyorsa endişe etmenize gerek yok. Yukarıda da anlattığımız üzere Tüpraş temettü ödemeleri 5 Nisan 2024 tarihinde hesaplara aktarılmaya başlanacak. Tarihler 5 Nisan’a gösterdiğinde ve hala ‘Tüpraş temettü hesabıma yatmadı’ diyorsanız kontrol etmeniz gereken bir diğer nokta da nereye, hangi hesaba baktığımız olmalı. Bir çok yatırımcı temettü ödemesinin bankalarda bulunan vadeli, vadesiz hesaplara aktarılacağını düşünür. Oysa ki temettü ödemeleri, hisse alımı yaptığımız yatırım hesabınıza yatar. Banka yada aracı kurumlardaki yatırım hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.