Şeker Yatırım sahibi kim, ne iş yapar?

Şeker Yatırım kimin, sahibi kim, ne iş yapar? Sermaye Piyasası Kurulu-SPK’nın en en son halka arz onayı verdiği şirketlerden olan Şeker Yatırım’la ilgili sahiplik bilgileri halka arza katılmak isteyen yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte Şeker kimin, sahibi kim, ne iş yapar? soruları ile Şeker Yatırım-SKYMD hakkında en detaylı bilgiler…

Şeker Yatırım sahibi kim, ne iş yapar?
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ.  30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında halka arz oluyor. SKYBD halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar ise ortak olacakları şirketin yönetim yapısını ve sahipleri hakkındaki bilgileri merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için Şeker Yatırım hakkındaki tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bu haberimizde derledik. Şeker Yatırım kimin, sahibi kim? Şeker Yatırım ne iş yapar, Şeker Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı sahibi Hasan Basri Göktan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? sorularına bu haberdeki detaylardan ulaşabilirsiniz. Gelin Şeker Yatırım kimin, ne iş yapar sorularının yanıtlarıyla başlayalım.

Şeker Yatırım-SKYMD kimin, sahibi kim?

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ. yüzde 99’u Şekerbank’a ait olan bir yatırım şirketdir. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Dr. Hasan Basri Göktan yürütmektedir. Şekerbank kimin sorusunun yanıtı ve Şekerbank ortaklık tablosu aşağıdaki gibidir.

Şeker Yatırım ne iş yapar?

Şeker Yatırım’ın internet sitesinde yayınladığı ‘hakkımızda’ bilgisinde faaliyet alanlarına ilişkin şu veriler yer almaktadır.

“Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (“Şeker Yatırım”), 24.12.1996 tarihinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere kurulmuştur. Kurucu ortağı Şekerbank T.A.Ş.’dir.

“Geniş Yetkili Aracı Kurum” statüsündeki Şeker Yatırım, İstanbul’da bulunan Genel Müdürlük, biri Ankara’da diğeri İzmir’de olmak üzere 2 şubesi ve Şekerbank ile yapılan sözleşme ile Şekerbank’ın tüm şubelerinde emir iletimine aracılık kanalıyla bireysel ve kurumsal müşterilerine yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasası ürünlerini sunmaktadır.

İşlem Aracılığı Faaliyeti
Portföy Aracılığı Faaliyeti
Bireysel Portföy Yöneticiliği Faaliyeti
Yatırım Danışmanlığı Faaliyeti
Aracılık Yüklenimi Suretiyle Halka Arza Aracılık Faaliyeti
Sınırlı Saklama Hizmeti
Genel Saklama Hizmeti…”

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Şeker Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Baski Göktan, mühendislik ve İktisat öğreniminin ardından İktisat doktorası yapmıştır. Meslek yaşamına 1973 yılında T. Şeker Fabrikaları A.Ş.de başlayan Dr. Hasan Basri Göktan, 1983-1993 yılları arasında Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, 1988-1993 yılları arasında Pankobirlik Genel Müdürlüğü, Şekerbank T.A.Ş. ve Konya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini birlikte yürütmüştür. Bu süreçte Türkiye şeker sektöründe bir ilk olarak Konya Şeker Fabrikasının özelleştirilmesini başarıyla gerçekleştirmiştir. 1993-2002 yıllarında Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü göreviyle birlikte T. Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve bir süre Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Göktan, 2002-2006 yıllarında Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini birlikte yürütmüştür. 2008 yılında Şekerbank T.A.Ş.deki Genel Müdürlük görevini devretmiş olup, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi sürmektedir. 1997 yılından bu yana Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi devam etmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.