TISİAD Irak ile kurduğu ticari köprü sayesinde üyelerinin iş hacmini geliştiriyor

Merkezi Mersin’de bulunan yurt içi ve yurt dışında 10 temsilciliği olan Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TISİAD) yılsonu değerlendirme toplantısında, TISİAD’ın Irak ve yurt içinde kurduğu ticari köprü sayesinde üyelerinin ticaret iş hacminin Türkiye’de 69 milyon TL Irak’ta ise 30 milyon dolar olarak gerçekleştiği belirtildi.

TISİAD Irak ile kurduğu ticari köprü sayesinde üyelerinin iş hacmini geliştiriyor
Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-

Toplantıda konuşan TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, “Derneğimiz ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır. Şu an Türkiye’de 140 civarında üyemiz var ve üyelik yapımızı değiştirerek bireysel üyelikleri kaldırdık. Şirket bazlı üyelik sistemine geçildi. Irak’ta 150 şirket derneğimize üye oldu. Kurduğumuz ticaret köprüsü sayesinde üyelerimizin faaliyet gösterdiği 42 sektörün yurt dışına açılması ve açılmış olanların daha fazla ihracat yapması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 Mehmet Salih Çelik, Mersin’in sadece Türkiye için değil konumu ve imkânları itibariyle Ortadoğu ve komşu coğrafyalar için de stratejik bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Irak’ta ve açtığımız temsilciliklerle derneğimizi yüklendiği göreve uygun olarak konumlandırmaya çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz zirvelerle, Irak ziyaretleri, fuar buluşmaları ile üyelerimizin etki alanını genişletirken, Mersin’in ve ülkemizin ekonomisine güç katmaya devam ediyoruz” dedi.

Başkan Çelik ayrıca, yakın zamanda faaliyete geçecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın da Mersin’i ileri noktaya taşıyacağını dile getirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, TISİAD’ın özellikle Irak’ta sahip olduğu network ve güçlü bağlantılarının önemine dikkat çekerek, “Doğru ilişkiler köprüler kurarak oluşur. TISİAD da başta Türkiye ile Irak olmak üzere birçok ülkeyle kurduğu etkin köprülerle bu ilişkileri güçlendirebilen, Mersin’in en etkin ve dinamik iş insanları dernekleri arasında yer alıyor” dedi. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ise, “Ülkemizin dış ticarete ihtiyaç duyduğu bu dönemde Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin üstlendiği rol ve oluşturduğu ticari köprü son derece önemlidir. Derneğin özellikle Iraklı diplomat ve iş insanları ile kurdukları ilişkiler ticari hacmimizin artmasını sağlamaktadır. Bu ilişkiler sayesinde Irak’a ihracat yapan şirketlerimizin ve sektörlerimizin sorunları çözülmektedir” diye belirtti. Ülkelerarası ilişkilerin yalnızca bürokratlarla ya da siyasetçilerin görüşmeleriyle kurulmadığına işaret eden Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış da, “Günümüzde sadece siyaset temelli iletişimler etki yaratmıyor. En etkin iletişim, iş dünyasının kurduğu iletişimdir. Çağımızda, iş dünyasının, ülkelerarası ilişkilerdeki rolü çok önemlidir. Bu anlamda, yetkililerimiz iş dünyasının bu etkin rolünü görmeli ve daha çok destek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.