“Mersin’de Turizmin gelişmesi için ortak hareket edilmeli”

Mersin’in turizm potansiyelini artırmak için ilçe belediyelerin, valiliğin, turizm derneklerinin ve diğer yerel yönetim birimlerinin arasında güçlü bir işbirliği ve koordinasyon sağlanması gerektiğini vurgulayan Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy . Ortak projelerin geliştirilmesi ve turizm stratejilerinin birlikte belirlenmesini söyledi.

“Mersin’de Turizmin gelişmesi için ortak hareket edilmeli”
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Mersin’in sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin ulusal ve uluslararası platformlarda etkin bir şekilde tanıtılması söyleyen Atasoy, “Bunun için modern pazarlama teknikleri ve dijital platformlar kullanılmalıdır. Kent merkezinde ve ilçelerde turistik altyapı iyileştirilmeli, otel kapasiteleri arttırılmalı ve konaklama seçenekleri çeşitlendirilmelidir. Ayrıca turistlerin kolayca ulaşabileceği ulaşım ağları güçlendirilmelidir. Mersin’in zengin kültürel mirası ve tarihi yapıları korunmalı ve turistlere doğru şekilde tanıtılmalıdır. Bu kapsamda tarihi alanlar restore edilmeli ve müzeler güçlendirilmelidir. Mersin’in sahip olduğu termal kaynaklar ve sağlık turizmi potansiyeli değerlendirilmeli, bu alanlarda altyapı ve hizmet kalitesi arttırılmalıdır. Mersin’in yöresel lezzetleri ve mutfağı tanıtılmalı, gastronomik turlar düzenlenmeli ve yerel ürünlerin pazarlanması desteklenmelidir” diye konuştu.

“Mersin’in zengin kültürel mirası, kırsal turizmde büyük bir potansiyele sahip”

Mersin’in kırsalında üretilen yerel ürünlerin ve yöresel  yemeklerin turistlere sunulmasını, yerel ekonominin güçlenmesine ve turizmin yerel ekonomiye katkısının artmasına yardımcı olacağını, Bu durumunda kırsal da turizmin sürdürülebilirliğini destekleyeceğini dile getiren Aksoy, “ Kırsal turizm faaliyetlerinin doğal çevreye minimum etkiyle yapılabilmesi için doğal kaynakların korunması büyük önem taşır. Korunan alanların belirlenmesi ve ziyaretçi yoğunluğunun kontrol altında tutulması, ekosistemlerin zarar görmesini önler. Kırsal turizm projelerinde yerel halkın aktif katılımı ve bu halkın turizm gelirlerinden adil bir şekilde yararlanması sağlanmalıdır. Köy halkı turizm faaliyetlerine dahil edilmeli, iş imkanları ve gelir kaynakları oluşturulmalıdır. Mersin’in zengin kültürel mirası, kırsal turizmde büyük bir potansiyele sahiptir. Antik kalıntılar, geleneksel el sanatları, yerel festivaller ve folklorik etkinlikler turistler için çekici olabilir. Bu mirasın korunması ve doğru şekilde tanıtılması, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlar” dedi.

Aksoy, Mersin’de Turizmin gelişmesi için ortak hareket edilmesini ve her türlü projede Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesinden destek alınması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.