2024 İOKBS sonuçları açıklanıyor, tarih belli! Bursluluk sonuçları sorgulam

Bursluluk sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih için geri sayım başladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na bu yıl 5, 6, 7, 8 ile Hazırlık Sınıfı, 9,...

2024 İOKBS sonuçları açıklanıyor, tarih belli! Bursluluk sonuçları sorgulam
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Bursluluk sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih için geri sayım başladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na bu yıl 5, 6, 7, 8 ile Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyelerinde 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin başvurdu. Sınav sonrası 2024 Bursluluk sınavı A ve B soru kitapçığı ve cevapları MEB ODSGM sayfası üzerinden yayınlandı. Söz konusu sınav sonrası netlerini hesaplayan öğrenciler, İOKBS sonuç tarihini beklemeye başladı.

MEB değerlendirmesinde bursluluk sınavı puanları her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar hesaplanacak. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda bulunacak. Peki, bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, İOKBS sonuç tarihi ve konu hakkında ayrıntılar.

Sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İOKBS (Bursluluk sınavı) 21 Nisan Pazar günü tüm sınav merkezlerinde aynı anda ve tek oturum şeklinde tamamlandı.

5, 6, 7, 8’inci sınıflar ve hazırlık sınıfına toplam 80 ve 9, 10 ve 11’inci sınıflara ise sınavda toplam 100 soru yöneltildi.

İOKBS soruları ve cevapları ekranında adaylar sınavda karşılarına gelen Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler/Sosyal Bilimler, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları cevapları MEB ekranında görüntüleyebilecek.

2024 Bursluluk Sınavı soru ve cevapları yayınlandı. MEB tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“5, 6, 7, 8 ile Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyelerinde 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin başvurduğu ve 810 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde 3 bin 887 okul ve 58 bin 655 salonda 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının (İOKBS) soruları ve cevap anahtarı yayımlanmıştır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.