Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer MESKİ’yi ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ İleri Teknoloji İzleme ve Kontrol Merkezi’ni (SCADA) ziyaret ederek, son günlerde kentte yaşanan su sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Sıcaklıkların son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artışından kaynaklı olarak Toroslar ve Yenişehir ilçelerinin üst kotlarında aşırı tüketimden dolayı su temininde yaşanan yetersizlikler hakkında bilgi alan Seçer, vatandaşlara da aşırı su tüketimi konusunda dikkatli olma çağrısında bulundu.
7/24 esası ile çalışan SCADA Merkezi’nde Başkan Seçer’e, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından; 13 ilçe, merkez ve kırsaldaki su durumu, ‘Gelen ve Giden Su Farkı Durum Grafiği’ ile su tüketimi dengesi için MESKİ tarafından alınan önlemler hakkında sunum yapılarak, bilgiler verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer MESKİ’yi ziyaret etti
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 12:40
A+
A-

Başkan Seçer, kuraklığın ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık etkileri ile aşırı su tüketimine bağlı olarak su temininde yaşanan olumsuzlukları azaltabilmek adına vatandaşlara seslenerek, su tasarrufu bilinciyle hareket edilmesinin öneminden söz etti. Seçer, “An itibariyle bu zorlukları da büyük bir oranda gidermiş durumdayız. Yaptığımız bazı çalışmalar, aldığımız ilave önlemler sayesinde an itibariyle şu anda çok muhtelif noktalar dışında herhangi bir su kesintimiz yok” dedi. Mersin merkezin tükettiği suyun yüzde 85’ini Tarsus’taki Berdan Barajı’ndan aldığını da sözlerine ekleyen Seçer, “Şu anda terfilerde motorlarımız tam kapasite çalışıyor. Saatte tam kapasite 11 bin metreküp su şehre giriyor. Günlük 250 bin metreküpe tekabül ediyor ve bu su geldiği gibi tüketiliyor. Akşam yaptığımız bazı hamlelerle depolarımızı tekrar doldurup, günlük sizin su sıkıntısı yaşamanızı önlemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Suyun değerini bilmeliyiz”
İçme suyunun amacı dışında kullanılmaması gerektiğine de dikkat çeken Seçer, “Bizim yaptığımız planlarda sağladığımız su, temiz içme suyu ve adından da anlaşılacağı gibi içme suyu. Bu, sizlerin tüketebileceği, kullanabileceği su. Bunun dışındaki alanlarda yasal olarak da bu suyu kullanmanız zaten mümkün değil. Dolayısıyla sizlerden ricamız; suyun değerini bilmemiz, suyu zorunlu kalmadıkça bol miktarda kullanmamak, ihtiyacımız kadar kullanmak, suyu korumak. Bu doğrultuda da yaşamımızı sürdürmek ve bunu alışkanlık haline getirmek durumundayız. Umut ediyorum yaptığımız yatırımlarla da önümüzdeki günlerde bu dönemde yaşadığımız dönemsel sorunları da ortadan kaldıracağız” dedi.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.