Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuklara deniz temizliği eğitimi verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, gelecek nesilleri de deniz temizliği konusunda bilinçlendiriyor. ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında Mezitli Anaokulu öğrencilerini misafir eden ekipler, ağlara taklan Caretta Carettaları kurtararak, miniklerle yeniden denize bıraktı ve deniz temizliğini uygulamalı olarak gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuklara deniz temizliği eğitimi verdi
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 12:42
A+
A-

Denizlerde son yıllarda tahminlerin üzerinde artan ve deniz ekosistemini tehdit eden mikroplastikleri Mersin denizinden arındırmak için çalışmalarına hız veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, gelecek nesilleri de deniz temizliği konusunda bilinçlendiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Emre Üresin, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda bulunan Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nde Mezitli Anaokulu öğrencilerini ağırladıklarından söz ederek, Çevre Haftası’nda farkındalık yaratmak adına öğrencileri misafir ettiklerini kaydetti. Üresin, “Ağa takılmış Carettaları kurtardık ve bunları çocuklarımızla beraber denize, yani yuvalarına bıraktık. Daha sonra denizlerin temizliği ile ilgili, onların anlayabileceği seviyede deniz temizliği ve denizin neden temiz kalması gerektiğini anlattık. Liman içerisinde temizliğin nasıl yapıldığını çocuklara uygulamalı olarak gösterdik” dedi.

“Çocuklar, doğayı koruma bilincini artırıcı programdan çok keyif aldılar”

Bilgilendirme gezisine katılan çocuklardan Ali Kerim Cingöz, tekneyle açılarak Caretta Caretta görmekten dolayı yaşadığı mutluluğu anlatarak, “Denizi kirletmeyelim ve çevre temizliğine dikkat edelim” dedi. Çocuklardan Arın Arslan ise programı çok beğendiğini kaydederek, “Tekneye bindik ve deniz kaplumbağalarını gördüm. Denizleri temiz tutma konusunda artık daha dikkatli olacağım. Burası bizim dünyamız, burayı kirletmeyelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.