Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yol yapım ve ulaşım çalıştayı’ gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın ‘Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çalıştayda; raylı sistemler, toplu ulaşım, özel halk otobüsleri ve minibüslerin sorunları, talep önerileri ve çözümleri, akıllı kavşaklar gibi ulaşım ve yol konusunda Mersin’i ve Mersinlileri ilgilendiren birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yol yapım ve ulaşım çalıştayı’ gerçekleşti
Yayınlama: 09.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 12:43
A+
A-

‘Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Ahmet Serkan Ataman, Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi’nin ilgili müdürleri ve personeli, MESKİ yetkilileri, kentteki resmi ve özel kurumlar ile STK ve Odalar bir araya geldi. Temsilcilerin kendi alanlarında ayrılan masalarda, kentin yol ve ulaşım stratejileri konusunda istişare halinde konu başlıkları belirlendi. Katılımcılar kent ulaşımı ve yol ağı ile ilgili bir araya gelerek, kent hakkında ortak bir paydada buluştukları için memnuniyetlerini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, 2025- 2029 Stratejik Planı kapsamında bir araya geldiklerini ve bu doğrultuda Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı düzenlediklerini ifade etti. İrde, “Bugüne kadar Başkanımız Vahap Seçer’in vizyonuyla, bilimsel ve mühendislik ilkeleri doğrultusunda tüm çalışma arkadaşlarımızla çalışmalarımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda 2025-2029 Stratejik Planı hazırlıkları için aramızda bulunarak verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür eder, başarılı bir çalıştay olmasını dilerim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Büyükşehir olarak her zaman hizmet standartlarında sürdürülebilir yönetim anlayışı ve yenilikçi yaklaşımları benimsediklerini ve bu bağlamda da öncü bir belediye olduklarını dile getirdi. 2019-2023 yılı çalışmalarının tamamlandığını, 2024 yılı çalışmalarının ise etkin bir şekilde devam ettiğini aktaran Topçuoğlu, “Burada gerçekleştirdiğimiz Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’nın amacı, siz değerli paydaşlarımızın 2025- 2029 yılı Stratejik Plan hazırlıkları çalışmaları için görüş ve önerilerinizi almak. Her 2 Daire Başkanlığımız da 2019 yılından bu yana hayata geçirdiği örnek projeleri ile vatandaşlarına etkin ve verimli hizmet veren birimler olmuştur. Birçok yeni projeyle vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük ve memnun ettik. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken de demokrasi, vicdan, adil, şeffaf, hesap verilebilir, katılımcı ve eşitlik değerlerini odak noktası olarak benimsedik” diye konuştu.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.