Memur Sen İl Başkanı Nennioğlu: Gazze’deki zulüm karşısında sessiz kalamayız

İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız saldırılarının 240 gündür sürdüğünü, bugüne kadar büyük çoğunluğunu bebek ve kadınların oluşturduğu 50 bin insan hayatını kaybettiğini kaydeden Memur Sen...

Memur Sen İl Başkanı Nennioğlu: Gazze’deki zulüm karşısında sessiz kalamayız
Yayınlama: 05.06.2024
Düzenleme: 05.06.2024 15:14
A+
A-

İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız saldırılarının 240 gündür sürdüğünü, bugüne kadar büyük çoğunluğunu bebek ve kadınların oluşturduğu 50 bin insan hayatını kaybettiğini kaydeden Memur Sen İl Başkanı ve Sağlık- Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek Gazze’deki zulüm ve insanlık dışı saldırılar karşısında sessiz kalamayacaklarını söyledi.

Nennioğlu, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Benli, Büro Memur-Sen Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Büro Memur-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Mengütaycı, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Tonguç Tekkazancı, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Bulut, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Yadigar Günel, Kültür Memur-Sen Şube Başkanı Ayşe Günay ve Diyanet-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur-Sen Başkanı Yaser Topaloğlu, Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Şengül Kamalı, Sağlık-Sen Aile Hekimliği Başkanı Dr. Soner Eroğlu ve Memur-Sen’e ait sendikaların yönetimleri ve temsilcileri ile birlikte İnönü Parkı’nda ortak bir açıklama yaptı. Konuşmasında, İsrail ve işbirlikçisi ABD’yi kınayan Nennioğlu, zalimlere karşı seslerini yükselterek Filistin halkının yanında olduklarını göstermek istediklerini bildirdi. Gazze’de çocukların yüzde 85’inin her üç günde en az birini hiç yemek yemeden geçirdiğini 37 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini anımsatan Nennioğlu, “Bu trajik durum, savaşlar, ablukalar ve ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanıyor. Dünyanın vicdanı bu duruma büyük bir üzüntü ve öfkeyle bakıyor. İnsanlık açısından kabul edilemez olan bu kriz, acil insani yardım ve kalıcı barış çözümleri gerektiriyor. Her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı korunmalı ve uluslararası toplum bu konuda etkin adımlar atmalıdır.” diye konuştu.

Zulme sessiz kalmayan, adalet ve insanlık için mücadele eden herkesi kutlayan Nennioğlu, şunları kaydetti: “Vicdanını kaybetmemiş her bireyi, bu zalimlere karşı durmaya ve Filistin halkının yanında olmaya davet ediyorum. Uluslararası toplumun bu trajediye sessiz kalmaması, gerekli adımları atarak bu katliama bir son vermesi gerekmektedir. Katil İsrail ve onun işbirlikçisi ABD’nin Filistin halkına yaptığı zulmü şiddetle kınıyoruz. Adaletsizliğe, insan hakları ihlallerine ve bu barbarlığa karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Filistin’de yaşanan bu insanlık dramı karşısında susmak, bu zulme ortak olmaktır. Bugün burada toplanmamızın amacı, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve zalimlere karşı sessiz kalmayacağımızı haykırmaktır. Gazze’de yaşanan bu trajedi karşısında dünya sessiz kalmamalı, insanlık adına gerekeni yapmalıdır. Filistin halkına yönelik bu insanlık dışı saldırılara karşı her zaman mücadele edeceğimizi ve onların yanında olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bugün burada toplanan herkese teşekkür ediyor, zulme karşı direnen tüm insanları selamlıyoruz. Katil İsrail ve işbirlikçisi ABD’ye karşı sesimizi yükseltmeye, Filistin halkının haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Adalet ve insanlık adına bu mücadelede bir kez daha “daha kaç bebek ölecek?” diye soruyor ve tüm insanlığı bu zulme karşı durmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.