OSB’lere 300 milyon dolarlık finansman desteği

Dünya Bankası, Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin daha verimli ve çevresel açıdan daha sürdürülebilir olmaları için altyapı gelişimine yönelik 300 milyon dolarlık finansman desteği sağlayacağını duyurdu.

OSB’lere 300 milyon dolarlık finansman desteği
Yayınlama: 18.03.2021
A+
A-

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygulanacak proje kapsamında yeni yollar, su ve doğal gaz boru hatları, elektrik hatları ve lojistik tesisleri gibi temel altyapı yatırımları ile iyileştirilmiş enerji ve su verimliliği olanakları, ileri atıksu arıtma tesisleri, enerji açısından verimli binalar, LED sokak aydınlatmaları, güneşi, rüzgar ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji varlıklarını gibi yeşil altyapı yatırımları desteklenecek.

Kredi şeklindeki finansmanın bir bölümü de yenilikçilik ile OSB’leri bilim ve araştırma kuruluşları ve akademik kuruluşlarla bir araya getiren eğitim merkezleri yatırımları yoluyla OSB’lerin rekabet gücünün artırılmasına ayrılacak. Projenin ilk bileşeninde, OSB’lerin sürdürülebilirliğinin, rekabet gücünün ve verimliliğinin artırılması için altyapı ve kolaylaştırıcı ortamın desteklenmesi için 290 milyon dolar finansman sağlanacak. Ayrıca yeşil çözümler için kaldıraç etkisi yaratacak temel OSB altyapısına, OSB’lerdeki yenilikçi yeşil altyapılara ve OSB yenilikçilik merkezlerine yapılacak yatırımlara destek verilecek. İkinci bileşende ise teknik yardım, kapasite oluşturma ve proje yönetimine 10 milyon dolarlık finansman sağlanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.